Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
GRIS: Gerçeküstü Çizgilere Sahip Bir Oyun

GRIS: Gerçeküstü Çizgilere Sahip Bir Oyun

Yapboz macera janrında olan oyun GRIS, kıpkırmızı dağların, el şeklinde harabelerin ve kare ağaçların olduğu dünyasına soğuk kış günlerinde sizleri çağıracak.

Oyun severler kategorilere ayrılır. Kimisi janrı için oynar oyunu, kimisi görseli için, kimisi hikayesi için. Bazıları da “sadece bilgisayarda ya da mobilde oynarım” der. İnsanlar çeşit çeşit olduğu gibi zevkleri de çeşit çeşit malumunuz. Barselona’da bulunan Nomada Studio da oyun üretmeyi ve oynamayı seven kişileri bir araya getirip, daha çok deneysel sayılabilecek janrlarda oyunlar tasarlayan bir stüdyo. Görsel tarzı suluboya olan gerçeküstü çizgiler barındıran ilk bilgisayar oyunu GRIS karşınızda.

Ellerden Heykeller

GRIS, Nomada oyun stüdyosunu kuran iki çocukluk arkadaşının yollarının sanatçı Conrad Roset’le kesişmesiyle ortaya çıkıyor. Zaten Roset akabinde stüdyoya da ortak oluyor. Sakin bir atmosferde geçen oyunun manzaralarında kıpkırmızı dağlar, kare ağaçlar selamlıyor sizi. Aşırı büyük harabelerde buluyorsunuz kendinizi mesela. Detaylı suluboya bir dünya yaratmış oyunun sanatçısı Conrad Roset. Oyunun ana karakteri elbisesini uçmak için kanat gibi kullanan kâküllü ve küt saçlı bir kadın. Oyun ilerledikçe yeni dünyalar keşfedip, oyunun size vermek istediği yetenekleri açığa çıkartırken ana karakter eşliğinde meditatif bir yolculuğa çıkartıyor oynayanları.

Oyunun ayrıca Roset tarafından tasarlanmış sakin ve yumuşak grafikleriyle uyumlu bir müziği de var. Berlinist oyunun müziklerine imza atıyor. Oyunda manzaraların tasarımsal açıdan yer kapladığını ekip de kabul ediyor. Hatta bazen ana karakterden rol çaldığını dahi dile getiriyorlar. Ekip, yarattıkları dünyanın aynı zamanda karakterin iç dünyasını da yansıttığını düşünüyor. Bu ikiliği yaratmak için de kamera açılarını değiştiriyorlar ara ara.

Ekip, GRIS oyunu içi tasarladıkları yapbozlarda çok zor ya da sinir bozucu olmamasına dikkat etmiş. Özellikle birçok yapboz oyunu inceleyen ekip bunun akabinde bölümleri tasarlamış. Oyun şimdilik bilgisayar ve Nintendo Switch için tasarlandı. Oyun birçok oyun sever tarafından heyecanla bekleniyor ve oyun eleştiri sitelerinin de şimdiden takip listesinde. Bakalım bu oyun çıktığında ödül alabilecek mi?

GRIS, 2018 Aralık’ta satışa çıkacak.

 

Görsel: YouTube