Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Matthew Stone’dan Renkli Fırça Darbeli Kompozisyonlar

Matthew Stone’dan Renkli Fırça Darbeli Kompozisyonlar

Matthew Stone sanat projelerinde her bir uzuvdan kaynaklanan güçle nasıl iyileştiğimizi ve kendimizi onardığımızı gözler önüne seriyor.

Dijital sanatçılar kendini o kadar geliştiriyor ki hangisi dijital hangisi değil anlamak için çok detaylarına bakmanız ve derince incelemeniz gerekiyor. Artık bir fırça darbesi ya da bir heykel elde mi yapılmış yoksa bilgisayarda mı çok zor. Dijital ve analog birbiri içerisinde homojen bir şekilde karışıyor çünkü. Matthew Stone da eserlerini dijitalde üreten ama analog çıktılarını almayı unutmayan bir çizer.

Matthew Stone Londralı bir sanatçı. Kendisi Güney Londra’da bulunan sanat kolektifi !WOWOW!‘un da bir parçası. Camberwell College of Arts’tan 2004 yılında mezun olan sanatçı fotoğraf, video ve sahne performansları üzerine üretim yapıyor. Sanatçıyı belki FKA twigs için yaptığı M3LL155X EP çalışmasından da tanıyor olabilirsiniz. Stone’un çalışmaları resim, performans ya da kolaj gibi disiplinleri yeniden tanımlamak için geleneksel sanat tekniklerini kullanıp bunları altüst etmeyi seviyor.

İyileşmek için İş Birliği Şart

Matthew Stone figürü, üç boyutlu uzaylarda soyutlanmış büstleri ve gövdelerini resimle dijital manipülasyonun kombinasyonu olarak sunuyor sanat severlerin karşısına. Bir dizi fırça darbeleri çiziyor önce. Sonraysa Stone, jestleri fotoğraflayıp çeşitli yazılım programlarını kullanarak dijital figürler etrafında şekillendiriyor.

Sarılmış şekiller, derinlik yanılsamasını veren gömülü gölgelerin üzerinde durup bükülüp kıvrılıyor. Son sahneler daha sonra ham keten üzerine basılıyor. Bu dijital resimleri Londra’da bulunan Somerset House’daki Stone’un son kişisel sergisi Healing With Wounds’un bir parçası olarak sunuldu. Stone’un soyut olarak kullandığı çıplaklık, her bir uzuvdan kaynaklanan güçle nasıl iyileştiğimizi ve kendimizi onardığımızı gözler önüne seriyor.

Kendi sanatsal ütopyasını yaratan ve kendini şaman olarak tanımlayan Matthew Stone, bu serisinde Thomas Moore’un Utopia kitabından ilham alıyor. Birbirine bağlı bedenler, kendimizi iyileştirmek için karşılıklı bağımlılığın ve diğer insanlarla iş birliğinin önemini sembolize ediyor. Böylelikle Stone, kimlik ve çatışma çözümünü araştırdığını gösteriyor.

Sanatçının işlerini Instagram ve sitesinden takip edip inceleyebilirsiniz.

View this post on Instagram

#matthewstone #healingwithwounds

A post shared by Matthew Stone (@artshaman) on

View this post on Instagram

#healingwithwounds #matthewstone

A post shared by Matthew Stone (@artshaman) on

Görsel: Matthew Stone