Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York Sokaklarındaki Balon Canavarlar

New York Sokaklarındaki Balon Canavarlar

Jason Hackenwerth, balondan giyilebilir dev heykellerini New York sokaklarında Animal Soul etkinliğiyle sergiledi.

Dev şişme heykeller, özellikle kentlerin ekosistemiyle etkileşim kurmayı amaçlayan sanatçılar tarafından sık sık tercih edilir hale geldi. Jeff Koons’un kayıp çocuklara dikkat çekmek amacıyla New York’ta Rockefeller Center’ın önüne yerleştirdiği dev şişme balerin bunun en güzel örneklerindendi. Reklam ajansı Mother London’ın emzirme konusundaki tabulara meydan okumak amacıyla Londra’da sergilediği dev şişme meme de bu malzemeyle yapılmış bir iletişim kampanyası olarak akıllara kazındı -ki bence tıpkı bir çağdaş sanat projesi kadar sanat niteliği taşıyan bir yerleştirme idi. Amanda Parer ise dev şişme tavşanlarıyla Avustralya’nın tarihine dokunmuş, insanın doğa üzerindeki yıkıcı etkisini ifade etmişti. Jason Hackenwerth ise balondan rengarenk canavarlarını New York sokaklarına taşıyarak hayal gücünü konuşturuyor.

Giyilebilir heykel “Megamite”

Jason Hackenwerth, organik ve biyolojik formlara sahip lateks balonlarıyla tanınıyor. Tabii hepsi dev boyutlarda. Hackenwerth’in yeni sergisi Animal Soul New York’ta adeta bir festival havası yaratmış. Çünkü bu eserlerin giyilebilir olmaları gibi önemli bir özelliği var. Dolayısıyla heykellerin sergilenme süreci onları giyen insanların sokakta gezinip halkın arasına karışmasıyla gerçekleşiyor. Böylece bölge halkı eserlerle etkileşim kurabiliyor. Megamite kostümü adını taşıyan bu giyilebilir heykelleri taşıyanlar ise bu iş için özel olarak seçilmiş profesyonel dansçılar. Heykellerin hepsi oldukça yaratıcı. Sanki 3B illüstrasyon karakterlerin balonla dev çıktısı alınmış gibi. Bu da sanatçının balon gibi bir malzemeyi kullanmaktaki ustalığını gözler önüne seriyor.

The Diety. #Woooohooo @bfpl_ny #gitit @klkitchen

A post shared by Jason Hackenwerth (@hackenwerth) on

Animal Soul, New York’un ardından dünya turuna çıktı. Etkinliğin hedefi özellikle; müzeler ve kültür merkezleri, müzik ve sanat festivalleri, sanat fuarları, doğa tarihi ve bilim müzeleri, botanik bahçeleri, konferans merkezleri, kasaba meydanları ve parklar. Sanatçının neler yaptığını Vimeo kanalından da takip edebilirsiniz. Zira Animal Soul’dan önce de muhteşem işler çıkarmış. Ben incelemeye doyamadım.

 Balon Canavarlar New York Sokaklarını Ele Geçirdi

 Balon Canavarlar New York Sokaklarını Ele Geçirdi

 Balon Canavarlar New York Sokaklarını Ele Geçirdi  Balon Canavarlar New York Sokaklarını Ele Geçirdi  Balon Canavarlar New York Sokaklarını Ele Geçirdi

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.