Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Takımını Desteklemeye Gelmeyecek 50 Kişi

Takımını Desteklemeye Gelmeyecek 50 Kişi

Akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybedenlere dikkat çekmek amacıyla futbol maçı sırasında tribünlerde 50 kişilik boşluklar bırakıldı.

Sanıldığı üzere sadece sigara içenleri değil, herkesi etkileyebilen akciğer kanseri; en ciddi kanser türlerinden biri. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından paylaşılan bilgilere göre dünyada her 2 ayda 50 kişi akciğer kanserinden hayatını kaybediyor.  Güney Amerika bölgesinde akciğer kanseri konusunda çalışmalar yapan kuruluş Consorcio Latino Americano para la Investigación del Cáncer de Pulmón (CLICaP); bu konuya dikkat çekmek için sıradışı bir aktivasyona imza attı.

Reklam ajansı Jotabequ Grey tarafından hazırlanan çalışma, Latin Amerika ülkelerinin çok sevdiği bir şeyi kullanıyor: Futbol.  Panama – Trinidad Tobago ve Kosta Rika – Meksika Dünya Kupası eleme maçlarında gerçekleştirilen aktivasyon; maça gidenleri değil, gidemeyenleri vurguluyor. Bunu da tribün gibi akciğerlerimizi en yoğun kullandığımız yerlerden birinde yapıyor.

Tribünlerdeki 50 Kişilik Boşluk

#50QueNoVinieron (Gelmeyecek 50) etiketiyle desteklenen çalışmada yapılan şey aslında çok basit. Her 2 ayda bir akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden 50 kişinin artık takımlarını desteklemeye ya da herhangi bir yere gidemeyeceklerini anlatmak amacıyla özellikle de coşkunun yoğun olduğu maçlar sırasında 50 yer boş bırakılmış. Dolayısıyla kalabalık tribünler arasında blok halinde dikkat çekici bir görsel boşluk oluşturulmuş. Bu da kalabalık ve coşkulu bir tribün içerisinde kafalarda soru işaretleri uyandırmış tabii.

İnsanların merak duygusuna kaşıyan aktivasyon, başarıya ulaşmış.Sıfır medya harcamasıyla büyük bir etki sağlanmış.  Seyircilerden basına, sosyal medyadan televizyon kanallarına bu boş alan herkesin ilgisini çekmiş. Bu boşluğun ne olduğu tartışmalara ve yorumlara taşınmış, çeşitli spekülasyonlara yol açmış. Kampanya amacının açıklanmasıyla akciğer kanseri konusunda farkındalık sağlanmış.

akciğer kanseri_clicap_Jotabequ Grey_latin amerika_50quenovinieron_bigumigu_7 akciğer kanseri_clicap_Jotabequ Grey_latin amerika_50quenovinieron_bigumigu_ akciğer kanseri_clicap_Jotabequ Grey_latin amerika_50quenovinieron_bigumigu_

Künye:

Reklamveren: Consorcio Latino Americano para la Investigación del Cáncer de Pulmón
Reklam Ajansı: Jotabequ Grey, San José, Costa Rica
CEO: Eduardo Maruri, Wagner Cornejo
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Diego Medvedocky
İçerik Yönetmeni: Alberto Quirós
Yaratıcı Süpervizör: Miguel García
Tasarım Süpervizörü: Yeudy Guido
Sanat Yönetmeni: Duncan Campbell
Ses Mühendisi: Luis Ramirez
Müşteri Temsilcisi: Maureen Santillán

Görsel: YouTube