Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Contact: Evrende Yapayalnız Olmak ve Bir Sinyal Aramak

Contact: Evrende Yapayalnız Olmak ve Bir Sinyal Aramak

7 dakikalık diyalogsuz animasyon kısası Contact, izleyenleri yalnızlık ve bağ kurma kavramları üzerinde düşünmeye çağırıyor.

Öyle anlar olur ki bazen kendimizi gerçeklikten ve hayattan çok farklı hissederiz. Sanki yapboz kutusundan çıkan yanlış parça gibi. Nereye uyuşamacağımızı anlamayız. Yapayalnız hissederiz, acaba bizi anlayacak bize merhaba diyecek birileri hiç mi olmayacaktır, değil mi? Katy Wang da mezuniyet projesi olan animasyon kısası Contact’ta bizi uzak bir gezegenden sinyal alan yalnız bir astronotun hikayesine çağırıyor.

Contact, 7 dakika boyunca çok basit ama etkileyici çizgileriyle izleyicileri derinden etkilemeyi amaçlıyor. Özellikle denizde bir sürü balığın yüzdüğü Tinder aşklarının arasında bu hikaye insanın birçok seçeneği gördükçe ne kadar şımardığını ve ne kadar yalnızlaştığını da vurguluyor. Katy Wang bu hikayesinde insanların arasında gerçekten bağ kurmanın aslında ne kadar özel olduğunu hatırlatmak istiyor.

Basit ve Etkileyici, Kelimeleri Yok Ama Hisleri Var

Hikayede uzak bir gezegende yalnız bir astronot çaresizce insan bulmak umuduyla uzaya sinyal yollamaktadır. Her şey bir gün değişiverir, bir anda başka birinden sinyallerine karşılık alır. Yalnızlık hakkındaki bu diyalogsuz animasyon sinyallerin kelimelere dönüşmesiyle iki kişinin paylaştığı bir yalnızlığa dönüşür.

Animasyonun yönetmeni ve yaratıcısı Katy Wang, bu animasyonda kendi deneyimlerinden faydalanmış. Uzak mesafeli ilişkinin yanında gelen yalnızlık ve genç kadının yaşadığı özlem bu animasyona ilham vermiş. Yönetmen hikayenin temelinde kimsenin yalnız olmadığını anlatmak istediğini belirtiyor. Ama tabii yalnız olmasak da bir ayın belli zamanlarında yalnız hissettiğimiz oluyor.

Yönetmenin kurgusu gereği bir diğer astronotun yüzünü, cinsiyetini dahi öğrenmiyoruz. Onların arasında kurulan iletişim bunlardan bağımsız onları yakınlaştırıyor ve birbirlerini anlamalarını sağlıyor. Sadece ikilinin kelimelere dökülen sinyallerini görüyoruz.

Birçok festivalden ödül alan kısa, insanı izlerken etkiliyor. 7 dakikalık diyalogsuz animasyon bu süre boyunca insana düşünecek güzel şeyler veriyor.

Görsel: Vimeo