Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünyanın Resmettiği Soyut Tablolar: Tuzun Renkleri

Dünyanın Resmettiği Soyut Tablolar: Tuzun Renkleri

Tom Hegen, insanların dünyada açtığı endüstriyel yaraların peşinde fotoğraf makinesiyle gezerek verdiğimiz zararın sonuçlarını acı ama güzel bir şekilde gözler önüne seriyor.

Yaşadığımız gezegenin kendisi adeta bir sanatçı. Doğaya baktığımız her köşede uzaktan yakından hayran olmamak elde değil. Yaşayan canlıların harmonisi, doğanın kesitlerine baktığınızda gördükleriniz gerçekten hayranlık verici. Neyseki bu hayranlık duyulan gezegeni fotoğraflayanlar var. Çünkü insanlar unutkan, gelecekte bir gün belki de bazı güzellikleri unutabiliriz ve yaşadığımız dünya hep o an gibi sanabiliriz. Alman fotoğrafçı Tom Hegen de gezegenin büyüleyici yanlarını kuş bakışı fotoğraflayan bir sanatçı.

Tepeden Bakınca Harika, Aşağıdayken Harikalığı Tartışılır

Alman hava fotoğrafçısı Tom Hegen, son iki yıldır insanların dünyada bıraktığı sanayi izlerinin peşinde bir hayat sürüyor. Maden ocaklarının ve kömür madenciliğinin sanayi çiftçiliğine olan etkilerinden, insanların çevreyi nasıl şekillendirdiğine kadar birçok konuyu takipleyen ve fotoğraflayan sanatçı bu şekilde insanlara ve dünyaya dair yeni bakış açıları kazandığına inanıyor. The Salt Series isimli fotoğraf serisinde de deniz tuzu özünün dünyadaki desenini bizlere gösteriyor.

Rotasını Akdeniz’e çeviren fotoğraf sanatçısı iki hafta boyunca çekimlerinde tuz ekiminin manzarayı nasıl şekillendirdiğini incelemiş. Ve fark ettiği, tuz oranları orada adeta tepeden bakınca soyut tablolara dönüşmesi olmuş. O sırada gözlemlediği canlı tonlar, dokular ve soyut şekillere hayran kalan sanatçı bu anı biz bunu onun gibi göremeyenler içinde fotoğraflamış.

Her bir fotoğraf karesinin rengi gerçekten inanılmaz. İnsan hayran kalıyor ve düşünüyor ne zaman acaba bunları görmekten bu kadar uzaklaştık. Karelerde tam bir gökkuşağı gözlemleyebiliyorsunuz ve tuz havuzlarını parlak ve büyüleyici soyutlamalara dönüştürdüğünü görüyorsunuz. Gerçi şunu da unutmamak lazım. Bu renklerin hiçbiri doğa bir şeyleri resmetmek için çıkmıyor, biz insanlar onda yara izleri açıyoruz diye ortaya çıkıyor.

Sanatçının Behance’ini incelerseniz tüm işlerinin şahane olduğunu görebilirsiniz.

Görsel: Tom Hegen