Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tehlike Altındaki Türleri Koruyan El Yapımı Mobilyalar

Tehlike Altındaki Türleri Koruyan El Yapımı Mobilyalar

Porky Hefer, doğal hayatı koruma çalışmalarını desteklemek amacıyla nesli tükenmekte olan hayvanların görünümünde mobilyalar tasarladı.

Güney Afrikalı tasarımcı Porky Hefer, daha önce kuş yuvası şeklindeki mobilyalarıyla internetin kalbini çalmıştı. Hefer bu defa, vahşi yaşamın tehdit altındaki hayvanlarını tasvir eden kocaman koltuklar tasarladı.

 

Doğal hayatı koruma çalışmaları için gelir kaynağı

Porky Hefer, ENDANGERED adınını taşıyan bu heykelsi seride tamamen doğa dostu ve geri dönüştürülmüş materyaller kullanmış. Tasarımlar, hayvanların doğal yaşam alanlarında korunmalarını amaçlayan Leonardo DiCaprio Foundation, SFA Advisory bünyesindeki sanat danışmanları tarafından bu yılki Design Miami/Basel fuarında yer almak üzere sipariş edilmiş. Serideki mobilyalar sadece baktığınızda bile içinizi ısıtıyor. Mobilyalara şeklini veren hayvanlar WWF tarafından tehlike altındaki türler olarak listelenen; orangutan, kutup ayısı, tembel hayvanı, mavi balina ve büyük beyaz köpekbalığı. Her birinden yalnızca 3 adet üretilmiş. Mobilyaların satışlarından elde edilen gelirin %25’i Leonardo DiCaprio Foundation’ın doğal hayatı koruma programları için kullanılacak.

 

Makineyle değil, el emeği göz nuru üretim

Mobilyaların yapımında makineler yerine geleneksel el yapımı teknikler kullanılmış. Hefer’e göre, teknolojinin modern tüketim toplumunun yönlendirdiği yıkıcı kitle üretiminden ziyade, insanların elleriyle ne gibi güzellikler üretebildiğini göstermek daha önemli. Hefer, her bir parçayı hayata geçirmek Güney Afrika’daki sanatçılarla ve zanaatkârla iş birliği yapmış. Özellikle Cape Town merkezli tekstil sanatçısı Ronel Jordaan ile yoğun bir şekilde birlikte çalışmış. Bölgedeki el sanatları kolektifi Heart Works ve Mielie de keçe ve dikiş teknikleri açısından katkı sağlamış. Mobilyaların yüzeyleri, sevimli dostlarımızın yumuşaklığını aratmayacak şekilde tığ işi, keçe, dikiş ve benzersiz bezemelerle işlenmiş.

 

 

 

 

 

Up to 10 artisans from felt artist Ronel Jordaan’s studio in Cape Town helped make Porky Hefer’s Polar Bear (Qausiqtuk – “wet” in Inuit). Every step along the way involved consideration for the environment and attention to quality. Local Merino wool was felted by hand in hot water and biodegradable soap made especially for the studio. The yarn was wound, cut and laid out in rows onto a tape backing so that seamstresses could stitch it in continuous rows. Slowly, the bear’s body parts came together, including its nubby tummy made of fatter pieces of felt rope. #designmiami #designmiamibasel #porkyhefer #southernguild #SFAadvisory #leonardodicapriofoundation #endangeredanimals #polarbear #felt #wool #handmade #handcrafted #roneljordaan

A post shared by Southern Guild (@southernguildgallery) on

 

 

 

 

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.