Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akışkanlar Sanatı: Liquid Particles

Akışkanlar Sanatı: Liquid Particles

Portekizli CGMonkeyKing, Gustav Klimt'in Kiss eserini referans alıyor ve onu akışkanlar sanatına dönüştürüyor.

Video sanatı geliştikçe görsel efekt teknolojileri de bu alanda baskınlığını artırmaya devam ediyor. Birçok filme görsel efektlerini merak ettiğimiz için gidiyoruz mesela. Marvel’ın sinematik evreni bir görsel efekt şöleni örnek vermek gerekirse. Ya da Vimeo ve YouTube’da görsel efekt ve 3B modelleme üzerine birçok kanal ve kişi karşımıza çıkıyor. CGMonkeyKing de o kanal ve kişilerden biri.

Sanattan Sanat Doğan Yıllar

CGMonkeyKing, Portekiz’in Nazaré isimli küçük sahil kasabasında büyümüş bir sanatçı. Asıl adı David A. Ferreira. Kendisi biyolojiyi bitirdikten sonra hızını alamıyor ve üzerine 3 sene boyunca mimarlık okuyor. Biyoloji üzerine mimarlık okumasının sebebiyse esas profesyonel tutkusunun tüm formatlarda bilgisayar üretimi sanat olması. Sanatçı 2011 yılından beri bilgisayar üretimi görseller konusunda serbest olarak çalışıyor ve akademide eğitmenlik yapıyor. Bu sayede de bu alanda farklı farklı formatlarda ve değerli kişilerle çalışma şansı, kendini geliştirme şansı yakalıyor.

Sanatçının son videosunda da bizi bu sefer akışkanlar dünyasına ziyarete çıkarıyor. Videodaki görselleri elde etmek için CGMonkeyKing Redshift programında finalize etmiş görsellerini. Video ilk bakışta sanki yeni bir dünyanın doğal yaşam örtüsü keşfedilmiş gibi görünüyor. Sanki yepyeni bir gezegendeyiz ve gezegenin bitkilerini, denizlerinin altını tanıyoruz. Renk renk partiküller birbirleri içerisinde yer yer homojen dağılıyor yer yer de bazı yerlerde birikiyorlar. Sanatçı bu videoda kendisine Gustav Klimt’in en bilinen eseri Kiss’i referans almış. Kiss’in renklerinden faydalanan CGMonkeyKing, tablodaki gibi bir yol çizerek akışkanların yol haritasını çıkarmış.

CGMonkeyKing modelleme içinse Houdini programından yararlanmış. Orada bu videoda kullandığı partiküllerin yollarını ve hareketlerini tasarlayan sanatçı sonrasında da yukarıda dediğimiz gibi Redshift’te görselleri tamamına erdirmiş.

CGMonkeyKing’in işlerini sitesinden, Vimeo, Facebook ve Artstation’dan takip edebilirsiniz.

Görsel: ArtStation, Google Arts & Culture