Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duygusal İhtiyaçlar Otomatı

Duygusal İhtiyaçlar Otomatı

Elizabeth Commandeur ve Mark Starmach tarafından yaratılan "Intangible Goods", göz ardı ettiğimiz psikolojik ihtiyaçlar ve ruh sağlığı konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Fiziksel anlamda sağlıklı olmak her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmiyor. İnsan iç dünyasında bazen o kadar sert krizler yaşıyor ki, atlatamadığı takdirde bedensel sağlığı da tehdit altına giriyor. Arka planda hiç eksik olmayan günlük yaşam stresi bile sinsi bir tehdit aslında. Rui Sun’ın günlük yaşamdaki duygusal krizlerle baş etmek için sunduğu duygusal ilk yardım kiti, bu anlamda insanlara yardımcı olmayı, bir nebze olsun rahatlatmayı hedefliyordu. Sidney’in merkezi iş bölgesine yerleştirilen bir otomatta da benzer bir yaklaşım söz konusu. Bu otomat; cips, gazlı içeçek ya da çikolata yerine sağlığa çok daha yararlı şeyler veriyor. Otomat, “Intangible Goods” adlı bir yerleştirme sanatı işi aslında.

Psikolojik atıştırmalıklar

Elizabeth Commandeur ve Mark Starmach tarafından yaratılan Intangible Goods (maddi olmayan şeyler), duygusal ihtiyaçları temel alan aperatifler sunuyor. Bunlar, “zihin için uygun şekilde paketlenmiş tüketim malzemeleri”. Ne kadar görmezden gelsek de insanın önemli ihtiyaçları arasında; bağ kurma, spontanlık, arkadaşlık, cesaret, güvende hissetme, hayal gücü, şekillendirme ve bir amaç sahibi olma gibi manevi şeyler de var. Otomatlara da bu temalar etrafında hazırlanmış küçük barlar ve paketler yerleştirilmiş. Elbette “arkadaşlık” paketi aldığınızda sihirli bir şekilde size bir arkadaş vermiyor ama yeni bir arkadaş edinmek için bazı ipuçları ve telkinler içeriyor. Her bir paketin içinde temaya uygun şekilde sizi yönlendiren haritalar, notlar, kalemler ve yazılı komut benzeri şeyler bulunuyor.

Intangible Goods is finishing up today for Art & About Sydney. Thank you all for your patience, grace, curiosity and generosity throughout this installation – we will definitely look for ways to bring more Intangible Goods to you in the future (link in bio). We’ll also soon be able to let you know the final contribution made to @beyondblueaus, the NSW Mental Health Association @wayaheadmentalhealth, and the Schizophrenia Research Institute at @neuraustralia. But first, some special thanks – Intangible Goods would not have been possible without Liza, Simon, Stephen, Claire, Chris, Tom and the team at @artandaboutsyd, Basil, John and Les from AVS, Jarryd and John from Last Minute Transport, Talbot and Marlene from SOS Print, Tina from Pouch Direct, @mmmargey and Mama Commandeur, the ever-patient housemates, as well as Barbara LeBas, Charlotte Stapf and Dr Tim Sharp from @thehappinessinstitute. Until we return, thank you once again and please, consume wisely! #intangiblegoods #artandaboutsyd #art #sydney #mentalhealth #mood #feels #gratitude #thankyou #retailtherapy

A post shared by Intangible Goods (@intangiblegoods) on

Ruh sağlığı uzmanlarıyla iş birliği

Sanatçılar ürünleri, ruh sağlığı alanında profesyonel isimler olan Barbara LeBas, Dr Tim Sharp ve Charlotte Stapf ile birlikte hazırlamışlar. Otomattan elde edilen tüm gelirlerin, Şizofreni Araştırma Enstitüsü ve Akıl Sağlığı Derneği gibi kar amacı gütmeyen ruh sağlığı organizasyonlarına aktarılması hedeflenmiş. Sidney Belediyesi tarafından da desteklenen projenin temel hedefi ruh sağlığının önemi hakkındaki farkındalığı yükseltmek.

Duygusal İhtiyaçlar Otomatı

Duygusal İhtiyaçlar Otomatı

Görsel: City of Sidney, Instagram