Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gel, Gel, Annenin Kucağına Gel

Gel, Gel, Annenin Kucağına Gel

Mother USA, "anne" anlamına gelen ismini kullanarak anlattığı karanlık hikaye ile genç reklamcı adaylarına staj başvurusu çağrısı yapıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Havas New York’un stajyer arayışını duyurmuştuk. Yaratıcı yönetmenin doğrudan telefon numarasının verildiği çalışma ile Havas; genç ve yaratıcı beyinleri fikirlerini sunmaya çağırmıştı. Şimdi de başka bir büyük reklam ajansının stajyer çağrısı var. Ancak Mother USA için yapılan çalışma biraz daha ürkütücü.

Mother USA için hazırlanan kampanyada ajansının ismindeki “Mother” (Anne) kelimesinden faydalanılıyor. Bu espri üzerine giden videodaki anne ise şefkatli ve tatlı bir anne değil de daha çok korku filmlerinde görülen, korkutucu annelerden.

“There There, Come to Mother” ismini taşıyan videoda ürkütücü çizimlerle dolu bir çocuk kitabı görüntülenirken, dış ses de hikayeyi okuyor. Hikaye de tahmin edeceğiniz üzere hayli korku dolu. Yeni bebeklere ihtiyaç duyan bu annenin bebek arayışını, ürpertici bir müzik ve ses efektleri eşliğinde izliyoruz. 4 dakikaya varan videoda annenin hangi bebekleri kabul edip, hangilerini hangilerini kabul etmeyeceğini izliyoruz. Film cometomother.com adresini vererek sonlanıyor.

mother usa_come to mother_bigumigu_2

Mother USA Staj Programına Atıf

Hevesli, istekli bebeklerin anne tarafından ikna edilerek mağarasına nasıl çekildiğini anlatan bu karanlık hikaye; aslında Mother’ın besleyici ama zorlu staj programına da bir atıf. Sektörün önemli ajanslarından olan Mother, bu programla genç reklamcı adaylarına hem kariyerlerini hem de kendilerini geliştirecek bir fırsat sunuyor.

Künye:

Reklam Ajansı: Mother New York
İllüstrasyon: Ping Zhu

Görsel: Come To Mother