Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Batmış Bir Markanın Kaderi Stajyer Adaylarının Elinde

Batmış Bir Markanın Kaderi Stajyer Adaylarının Elinde

Minneapolis merkezli reklam ajansı Campbell Mithum, stajyer adaylarını batmış olan markanın yeniden doğması için çalıştırıyor.

Reklamcılık okuyan öğrenciler için, 3. sınıfın yazında sağlam bir ajansta staj yapma fikrinin verdiği heyecanı dünyevi başka hiçbir şey vermez, bir dönem reklam sektörüne girmek isteyen her genç bu yola baş koymuştur.
Twinkies, 1930 yılında piyasaya sürülmüş köklü ve klasikleşmiş bir Amerikan abur cubur markası, içinde kreması olan süngerimsi bir kek diyebiliriz. Markanın üreticisi ve sahibi Hostess şirketi battı ve Twinkies de açık artırmaya çıkarıldı.
Campbell Mithun ise bu yıl 80. yaşını kutlayacak Minneapolisli bir reklam ajansı, bundan 20 yıl öncesinden de Twinkies’in ünlü sloganı “Where’s the cream filling?”in yaratıcısı, dolayısıyla markanın başına gelen bu üzücü olay karşısında gönül borcu hissediyor. 2006’dan bu yana stajyer seçimi için yarattıkları ‘Lucky 13‘ programını da bu işe adamaya karar vermiş. Bu yılki 13 şanslı stajyeri belirlemek için adayları Twinkies’in sahibi olacak yeni şirket için strateji belirlemeye çağırıyor. Görevi Twinkies’in yeni marka kimliğini oturtmak olan stajyer adaylarından mart ayı sonuna kadar istenenler:
  • marka için önerilerinden hazırladıkları sunumu ınternette yükledikleri sitenin linki
  • ‘Sayın Twinkies’in yeni sahipleri…’ diyen başlayan bir metin
  • ‘Sayın Campbell Mithun beni ise al, çünkü…’ diye başlayan bir metin
Finalistler daha sonra ajansa ya da Skype’a görüşme için çağrılacakmış akabinde de tavsiye projeleri ajans tarafından yayınlanacakmış. Projenin Twitter etiketi de #L13
Stajyer seçimi için gerçek işlerden gerçek üretimlerden yola çıkalım düşüncesi ve yaratıcı başvuru süreç¬eri güzel olsa da markanın ruhunu mu yaşatmaya çalışıyorlar yeni sahipleri belli olduktan sonra markanın yeni ajansı olmaya mı, anlayamadım.