Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kızarmış Tavuğun En Ateşli Hali

Kızarmış Tavuğun En Ateşli Hali

KFC Hong Kong, baharatlı ürünün tanıtmak için hazırladığı basın kampanyasında kızarmış tavuk ve ateş arasında görsel bir metafor kuruyor.

En etkili basın ilanları genelde sade ama güçlü bir fikre dayanır. Sıklıkla da görsel metaforlar aracılığıyla kısa yoldan ürün faydası veya mesajı verilir. KFC Hong Kong için hazırlanan basın kampanyası da bu metafor yolunu izliyor ve iştah açıcı ilanlar sunuyor.

Ogilvy Hong Kong tarafından hazırlanan basın kampanyası 3 ilandan oluşuyor. Hepsinin fikri özünde aynı. Baharatlı ve acı tavuğu duyurmayı amaçlayan ilanlar klasik bir ikiliden yola çıkıyor: Acı ve ateş ilişkisi. Ancak bunu yaparken de güçlü bir görsel benzetme kullanıyor ve insanın ağzını sulandırırken mesajı da doğrudan vermeyi başarıyor.

İlanlarda KFC’nin tavuğu form olarak ateşe benzetilmiş. Nefis bir sanat yönetimi ile yarış otomobili, fırlatılan bir roket ve aksiyon dolu bir patlama sahnelerindeki ateş yerine kızarmış tavuk yerleştirilmiş. Hepsi bu kadar! Sonuç ise bakar bakmaz anlaşılan, “Acı tavuk!” dedirten ilanlar… Üstelik insanın canının durduk yerde KFC çekmesini de sağlıyor.

İlanlara bakınca, ateş ve tavuk benzerliği o kadar net ki, insan “Hakikaten, bu neden daha önce düşünülmedi?” diye de bir sorguluyor. Büyük ihtimalle basın dalında Ogilvy Hong Kong’a pek çok reklam yarışmasından ödül getirecek bir kampanya gibi duruyor.

tavuk_kfc_ogilvy hong kong_hot and spicy_bigumigu_5 tavuk_kfc_ogilvy hong kong_hot and spicy_bigumigu_5 tavuk_kfc_ogilvy hong kong_hot and spicy_bigumigu_5

Künye:

Reklamveren: KFC Hong Kong
Reklam Ajansı: Ogilvy & Mather Hong Kong
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Reed Collins
Yaratıcı Yönetmen: John Koay, Matt Nisbet
Eş Yaratıcı Yönetmen: Kai Fung Chan
Sanat Yönetmeni: John Koay
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Stella Fung
Proje Yöneticisi: Jennifer To
Fotoğrafçı: Illusion, Bangkok
İllüstratör: Illusion, Bangkok
Rötuş: Illusion, Bangkok

Görsel: Campaign Brief Asia