Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Boya ve Zevke Göre Canavar Burada

Her Boya ve Zevke Göre Canavar Burada

MegaBallStudios'un yayınladığı videoda küçükten büyüğe canavarlarımızı tanıyor, bir kez daha onları ve korkunçluklarını yad ediyoruz.

Edebiyatta ve sinemada birçok canavarla tanıştık. Küçüğünden büyüğüne çoğunluğu bizi korkuttu, biz kısmı bizi kendine hayran bıraktı. Dune’daki kum solucanlarını (shai hulud) gördüğümde, gördüğümde diyorum çünkü Frank Herbert’in betimlemeleriyle okumuyorsunuz yaşıyorsunuz adeta, gerçekten hem saygı duymuş hem de kitaptaki Muad’dib hariç tüm karakterler gibi korkmuştum. Ya da Alien serisini izlediğimde “hımm, belki de uzay biraz can sıkıcı olabilir” diye düşünmüştüm Xenomorph Queen görünce. Neyseki bu canavarlar hayali karakterler ve onları düşünmediğimiz müddetçe bize bir zararları yok. Ama boy boylar gerçekten bu canavarlar. Gremlin’ler ufacıkken kum solucanları 450 metre. Hepsinin etkisi korkutmakla alakalı ama mesela Gremlin’leri görseniz ne tatlı dersiniz kötü olduğunu anlamadan evvel. MetaBallStudios da bu boy boy canavarları bir liste yapmış ve küçükten büyüğe bizler için bir videoda sıralamış.

Evet, Sağ Baştan Sayıyoruz: Canavar 1…

MetaBallStudios bir şeyleri kıyaslamayı seven bir stüdyo. Stüdyo birçok formu modelleyebildiğini de göstermek adına farklı farklı konu başlıklı derleme videoları yapıyor. Güzel bir mantıkları var ama YouTube kanallarına göz atınca videodan videoya sıçratıyor şayet modellemeye ya da videonun konu başlığına ilginiz varsa. Bugün bahsettiğimiz videoda da birçok canavarı göreceğiz. En miniği en sevimlisiymiş meğersem bu canavarların. Monsters Inc. (Sevimli Canavarlar) izlediyseniz oradaki Mike Wazowski 0,7 metre uzunluğundaymış. En büyüğü ise Star Wars’taki Exogorth’muş. Episode V’te karşımıza çıkan Exogorth’un ebatını görünce Han Solo’ya katılmıştım ben de, bu 900 metrelik dev, silikon bazlı uzay türü insanda saklanacak bir mağara bulmayı arzulatıyor.

Birçok canavarı modelleyen ekip, canavarların dokusunu ham bırakmış ama bu videoya hoş bir tarz katmış. Birebir aynı karakterleri görsek belki gözlerimiz için yorucu olabilirdi. Ayrıca her bir canavarın derisini ve dokusunu oluşturmak bir hayli vakit alacak bir eylem. Mike’la açılıp Exogorth’la kapanan videoda Gremlin, Hellboy, Frankestein, boy boy Xenomorph’lar, Predator, King Kong gibi karakterleri görüyoruz. Hatta film ve edebiyat dışında Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) animesinden Colossal Titan dahi var.

Video neredeyse üç buçuk dakikalık bir süreye sahip. Ama bu üç buçuk dakikada “aaa o canavar bu kadar mıymış” derken vakit geçiveriyor, kendinizi ekibin başka videolarını izlerken buluveriyorsunuz. Bu arada bir dipnot, gözlerim tek bir canavarı da aradı bu video boyunca, o da Kurabiye Canavarı.

Görsel: MetaBallStudios