Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Gün Biz de Kahraman Olabiliriz

Bir Gün Biz de Kahraman Olabiliriz

Avustralya'nın en eski bankası Westpac, orda yaşayanlara aslında kahraman olmanın küçük detaylarda gizli olduğunu hatırlatıyor.

Hepimiz hayatta kahraman olabiliriz. İlla ki süper kahraman olmamıza ve gezegeni kurtarmamıza gerek yok. Küçük şeyler de yaparak kahraman olabiliriz. Mesela ışıklarda önümüzden yürüyen dalgın biri kırmızı ışık yanarken yola adım atıyorsa onu durdurabiliriz. Bu da bir kahramanlıktır. Düşünceli olmak da kahramanlıktır zaten. Avustralya’nın en eski bankası Westpac de orada yaşayan insanların birbirine yardım etmesi konusunu gerçek hayattan olabilecek ve olmuş sahnelerle bizlere gösteriyor.

Etrafına Bakarsan Kurtaracak Birini Görebilirsin

DDB Sydney tarafından Mark Molloy yönetmenliğinde çektirilen reklam filmi Avustralya tarihinden bazı kareleri de bizlere gösteriyor. Reklam Avustralya’da 1900’lü yıllarda 16 kişinin öldüğü Sydney Harbour köprüsünün inşa edilmesini ve 2011 seli sırasındaki dramatik helikopter kurtarışı gibi anları da yeniden tasvir ediyor. Hatta helikopter sahnesinde gerçek kurtarma ekipleriyle canlandırılmış ve olaydaki kurtarıcılardan olan Samantha Law da reklamda rol almış.

Diğer anlar arasındaysa tekerlekli sandalyedeki basketbol oyuncularının maçını görüyoruz mesela. Oyunculardan biri düşüyor ve diğer takımdan arkadaşı ona kalkması için yardımcı oluyor. Bir aracın arkasındaki doğum yapacak olan bir kadın başka bir denk geldikleri yaşlı bir kadın yardımcı oluyor. Yani günü küçük detaylarda kurtaran kahramanlar çok güzel gösteriliyor bizlere.

Ve tabi bu reklamı güzel yapan detaylardan biri de David Bowie’nin Heroes şarkısı. Diyor ya rahmetli onları yenebiliriz ve bir gün kahraman olabiliriz. Evet, olabiliriz gerçekten perspektifimizi içimizdeki insanlık kavramını hatırlamaya döndürürsek.

 

Künye:
Reklamveren: Westpac
Ajans: DDB Sydney
Production Company: Exit Films
Director: Mark Molloy

Görsel: YouTube