Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’ın Odağında Yüzler Var

Instagram’ın Odağında Yüzler Var

Instagram bugün yayınladığı iki özelliğiyle artık Hikayelere hem portre çekim hem de birilerinden bahsetme özelliğini getiriyor.

Yoldan 100 kişi çevirsem ve en sevdiğiniz sosyal medya uygulaması nedir desem, hangi yaş grubundan olursanız olun Instagram’ın birinci çıkması çok olağan. Hadi belli bir yaşın üstündeyseniz ve emekliyseniz WhatsApp sizin birincil uygulamanız olabilir. Ama çoğunluk Instagram seviyor. Seviyoruz başkalarının hayatlarını görelim, zaten bir şeyler izlemeyi seven canlılarız. Eski çağlarda yıldızlara bakardık, sonra birbirimize bakardık. Teknoloji baş verince televizyona bakar olduk, derken birbirimizin hayatlarına bakacak kadar daralttık bu alanları.

Güzelleşen Hikayeler İnsanda Beğenme İsteği Yaratıyor

Instagram bugün biz bakmayı severler için yeni iki özelliğini duyurdu. Bu özelliklerden ilki Hikayeler modunda portre çekimlerine özel yeni Odak (Focus) formatının kullanıma sunulması. Geliştirilen yeni format sayesinde ön kamerayla selfie veya arka kamerayla portre çekimlerinde kamera doğrudan kadraja giren yüze odaklanıp, arka planı hafifçe bulanıklaştırıyor. Focus formatının kullanıma sunulacağı aslında Mart başından beri internette dedikodu olarak konuşuluyordu. Bir kullanıcı Android APK’inin içerisinde gizlenmiş portre modunu bularak bunu internette paylaşmış ve yabancı basında bu “aaa yoksa telefon kamerasında odak özelliği yoksa dahi portre çekilebilecek mi” diye yankılanmıştı. Ve evet, artık herkes Instagram’la portre çekebiliyor. Eğer Hikayeler’de Superzoom yazısının hemen sol yanına bakarsanız orada artık Focus yazdığını göreceksiniz. Sonra gelsin arkası bulanık fotoğraflar, havalı profiller. Ayrıca diğer tüm Hikayeler kamera formatlarında olduğu gibi, Focus modu ile çekilen fotoğraflara da filtre, çıkartma ve yazı eklenebiliyor.

Ayrıca Instagram’ın getirdiği tek yenilik bizleri güzel gösteren fotoğraflar çekmemiz değil. Instagram Hikayeler’e bir başka özellik daha getirdi. Artık Hikayeler formatında metin olarak yazmaya ek olarak menü üzerinden de başka bir hesabı etiketleyebileceğiz. Yani o Hikaye’de yer verdiğiniz ama bahsedemediğiniz bütün mutsuz arkadaşlarınızı artık etiketleyebilirsiniz. Artık Hikayeler formatında fotoğraf veya video çektikten sonra çıkartmalar arasından @bahset (@mention) çıkartmasını seçmeniz yeterli.

Instagram severler için gayet sevindirici iki özellik geldi gerçekten de. Artık Hikayeler’de bizleri daha odaklı daha güzel fotoğraflar bekliyor. Kim bilir belki ileride Hikayelere de beğenme özelliği eklenir. Çünkü beğenecek Hikayelerin sayısı artacak gibi.

Görsel: Instagram