Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vahşi Yaşamın Huzurunu Nasıl Bozduğumuzu Gösteren Animasyon

Vahşi Yaşamın Huzurunu Nasıl Bozduğumuzu Gösteren Animasyon

Vahşi Yaşamı Koruma Film Festivali için DDB New York tarafından hazırlanan animasyon, dünyanın en tehlikeli canlısının insan olduğunu anlatıyor.

17 – 23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Vahşi Yaşamı Koruma Film Festivali, DDB New York tarafından hazırlanan Dream isimli stop-motion benzeri filmle, insanlığın doğaya zararını sözü fazla uzatmadan aktarıyor. Belki de dünyanın en tehlikeli ve yok edici türü olarak anabileceğimiz insan, son 20 yılda yeryüzündeki vahşi yaşam alanlarının onda birini yok etti.

Dream, doğada huzur içinde ve kendi dinamiklerinde yaşayan fok, pelikan, balina ve gergedanın mutlu hayatlarını göstererek başlıyor. Doğa ile baş başa yaşayan bu canlıların hayatı metal yığınlarının, buzkıranların, tüfeklerin ve zenginliğin göstergesi petrolün ortaya çıkmasıyla değişiyor, zindana dönüyor. Bizim zenginlik, medeniyet, gelişmişlik diyerek açıkladığımız kavramlar, diğer canlıların ve doğanın ölümü oluyor. İnsanlık yükselirken çevresindeki her şeyi yok ediyor.

Bir hayalin hayalini kuran hayvanlar, müzikal dokusuyla hikayelerini anlatmaya devam ediyor. Victor Hugo’nun Sefiller’inden uyarlanan müzikalin parçalarından birisi olan “I Dreamed a Dream” de bu kısa filmde yeniden karşımıza çıkıyor. Filmde yer alan hayvanların her birini ise birer müzisyen seslendiriyor. Gergedanı Natalie Bergman, balinayı Ryan Merchant, pelikanı Keenan O’Meara, foku ise Tal Fischer Altman seslendiriyor.

Künye:

Reklamveren: Wildlife Conservation Film Festival (WCFF)
Ajans: DDB New York
CCO: Icaro Doria
Yaratıcı Yönetmen: Thiago Carvalho
Yaratıcı Yönetmen/Sanat Yönetmeni: Bruno Oppido
Sanat Yönetmeni: Guilherme Rácz
Metin Yazarı: Lucas Casão
Prodüksiyon Yöneticisi: Ed Zazzera,
Kıdemli Yapımcı: Amanda Van Caneghem
Kıdemli Hesap Temsilcisi: Matthew Leach
Müzik: Linda Bres
Müzik ve Ses Tasarım: “I Dreamed A Dream” – Alain Boublil, Claude-Michel Schonberg, Jean-Marc Natel and Herbert Kretzmer
Müzik ve Ses Tasarım, Son Düzenleme: Mophonics

Animasyon:

Yönetmen: Zombie Studio
Kıdemli Yapımcılar: Natália Gouvea, Paulo Garcia

Görsel: Youtube