Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğa İçin Bir Şey Yapacaksan Hemen Yap

Doğa İçin Bir Şey Yapacaksan Hemen Yap

Reklam ajansı WCRS-İngiltere’nin, vahşi yaşamı koruma vakfı Born Free için hazırladığı kampanya, eğer bir şey yapacaksak “şimdi” yapmalıyız diyor.

Kampanya, nesli tükenmeye yüz tutmuş ve insanoğlu tarafından her fırsatta yeni bir sebeple rahatsız edilen vahşi yaşam canlılarını şehrin göbeğine taşımış. Yeryüzünde kalan son fili, son gergedanı ya da son aslanı korumanın çok geç ve faydasız olacağını tabir-i caizse yüzümüze tokat gibi vurmuş.

Ödüllü fotoğrafçı George Logan tarafından fotoğraflanan ilanlar, alınması gereken aksiyonun hala zaman varken, “şimdi” alınması gerekliliğini net ve çarpıcı bir yolla görselleştirmiş.

Aktör Bill Travers ve aktrist Virginia McKenna (yukarıdaki fotoğrafta), Akademi ödüllü bir klasik olan “Born Free”nin çekimleri için Kenya’ya gittikten sonra vakfı kurma kararı almışlar.

Vakfın temel amacı, kendi deyimleriyle “Keep Wildlife in the Wild”.

Yani, bırakın vahşi hayat vahşi kalsın.

Vakıf; soyu tükenen vahşi hayvan eti, fildişi ve egzotik hayvan ticareti, av gezileri ve benzeri Afrika’daki vahşi yaşamın sukutuna çomak sokan her türlü insan icadı eyleme karşı mücadele ediyor.

Kampanyaya ait görseller:

Kampanyaya ait diğer videolar: