Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
21.000 Metrekare ile Dünya’nın En Büyük Muralı

21.000 Metrekare ile Dünya’nın En Büyük Muralı

Yorgun insan figürlerini devasa boyutlarda sokaklara kazandıran Fransız ikili Ella & Pitr, Norveç'teki Nuart Festivali'ndeki çalışmasıyla dünyanın en büyük açık hava muralını yaptı.

Bina çatılarına ve yollara devasa insan figürleri kazandıran Fransız ikili Ella & Pitr Ağustos ayında dikkatimizi çeken sanatçılardandı. Yorgunluktan kendilerinden geçmiş farklı insan figürlerinin egemen olduğu mural çalışmalarıyla belleklerde yer edinen ikili, açılışı 5 Eylül’de yapılacak Norveç’teki Nuart Festival için hazırladıkları mural ile bu kez bir de ilke imza attı.

11 Ekim’e kadar kapıları açık olacak, sokak sanatı adına dünyanın önde gelen festivali bu yıl 15. yılını kutluyor. Ella & Pitr ise festivalde dünyanın en büyük açık hava mural çalışmasıyla yerini alıyor. 21 bin metrekarelik bir binanın çatısını kanvasları olarak kullanan ikili Lilith and Olaf adlı çalışmayı çevredeki gönüllülerle birlikte dört gün içinde bitirdi. Seçtikleri alan, uzaydan bile görünebilen dünyanın en büyük GIF‘inin yapıldığı 14 bin metre karelik alana ciddi bir fark atıyor.

Dünyanın en büyük açık hava muralı ifadesinin geçerliliğine şüpheyle yaklaşanlar da var. Mural çalışmalarının genellikle geçici bir süre sonra yok olduğunu düşününce geçmişte daha devasa örneklerin yapılıp tarihe karışmış olabileceği ihtimali bu açıdan akıllara geliyor; fakat sıfatı yakın tarih içinde değerlendirmek pek de yanlış sayılmıyor.

Görseller: YouTube