Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mural İstanbul Kadıköy’den Taşıp Şehre Yayılıyor

Mural İstanbul Kadıköy’den Taşıp Şehre Yayılıyor

2012'den bu yana Kadıköy'ün duvarlarını yerli ve yabancı mural sanatçılarıyla buluşturan Mural İstanbul, 2-16 Eylül'de Sarıyer'e taşınıyor.

Mural İstanbul Festivali, İstanbul için önemli izler bırakan bir etkinlik. 2012’den beri her sene Kadıköy’ün belirli duvarlarını seçip hem Türkiye’den hem de dünyanın binbir ucundan sanatçıları ağırlıyorlar. Kadıköy Belediyesi ile iş birliği içinde gerçekleşen festival semtin dönüşümünde önemli bir rol oynadı. Yerli ve yabancı turistlerin adeta Kadıköy’ü görme sebeplerinden birisi oldu. Yaklaşık 40 sanatçı ile birlikte 34 esere imza atan festival şimdi sınırlarını genişletmeye İstanbul’a yayılmaya hazırlanıyor.

İstikamet Sarıyer

Mural İstanbul, başta Yeldeğirmeni Mahallesi ve çevresine özgü bir festival imajı çizse de takip eden senelerde hem ismini İstanbul’u kapsayan bir hale getirmiş hem de Osmanağa, Caferağa, Acıbadem gibi Kadıköy’ün diğer semtlerine de sıçramıştı. 2-16 Eylül tarihlerinde ise daha büyük bir adım geliyor; Avrupa Yakası’na geçiyor!

Esk Reyn, Max on Duty ve Leo Lunatic, Büyükdere Mahallesi Çayırbaşı Caddesi üzerindeki 3 duvarı Sarıyer Belediyesi iş birliğiyle boyayacak. Bu hem diğer belediyeleri etkileyecek hem de yaratılan mural kültürüyle dünyanın da dikkatini çekmeye devam edecek. 2015’te de bu emekler karşılıksız kalmayarak Avrupa Birliği tarafından Mural İstanbul ve Kadıköy Belediyesi’nin ortaklığı Yılın En Demokratik Projesi ödülüne layık görülmüş.

Festivalin görsel dünyasının tasarımı da yine Erman Yılmaz imzası taşıyor.

Görsel: Facebook