Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nendo’dan 3B Baskıyla Minimalist Bir Sergi: Kağıdın Dış Hatları

Nendo’dan 3B Baskıyla Minimalist Bir Sergi: Kağıdın Dış Hatları

Japon tasarım stüdyosu Nendo, Un-printed Material sergisiyle kağıdın doğasını dış hatlarıyla ele alıyor.

Kişiselleştirilmiş çikolata yapma seti ve gün batımı kokulu mumlar gibi yaratıcı çalışmalarıyla bilinen Japon tasarım stüdyosu, Tokyo’daki Creation Gallery G8‘de açtığı Un-printed Material (Basıl-ma-mış Materyal) sergisi farklı konumlardaki kağıt parçalarının dış hatlarını yansıtıyor. 3B baskıyla hazırlanan eserler, hem üretim aşaması hem de çıktı açısından sergi ismiyle paralellik yaratıyor.

Nendo, bu sergiyle baştan sona görsel iletişime odaklanırken grafik tasarımcıların ana mecrası olan kağıdı yorumluyor. Grafik tasarımcıların fikirlerini aktarmak için ana araçlarından biri olan kağıdı kullanmak isteyen Nendo, bunu farklı bir yolla yaparak dışavurmayı amaçlamış.

Galeride 3 odayı kaplayan serginin ilk odasında 30 adet A1 boyutunda kağıdın hatları yer alırken ikinci odada çok sayıda kartpostal ebatında kağıdın dış hatları bulunuyor. Her biri farklı koşullarda katlanmış, buruşturulmuş. Son odada ise kağıt kullanılarak üretilmiş farklı objelerin dış hatları yer alıyor. Bunlar arasında origami figürü, süt kutusu, torba ve bardak gibi örnekler sergileniyor.

Görsel: Nendo, Dezeen