Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Modern Mimari Estetiğini Kuş Evlerine Uygulayan Tasarımlar

​Modern Mimari Estetiğini Kuş Evlerine Uygulayan Tasarımlar

Douglas Barnhard, Frank Lloyd Wright’ın ve Joseph Eichler’in modern mimari estetiğine sahip yapılarını kuş evlerine uyarlıyor.

Sanatçı Douglas Barnhard,
Sourgrassbuilt çatısı altında modern mimari estetiğini kuş evlerine uyarlıyor. Barnhard, New-York Guggenheim Müzesi ve Şelale Evi gibi yapılarla tanınan mimar Frank Lloyd Wright’ın ve 2. Dünya Savaşı sonrası orta halli Amerikan aileleri için tasarladığı cam duvarlı yapılarla tanınan Joseph Eichler’in tasarımlarından ilham almış. Hatta bu yapıları kopyalayıp kuşlar için tekrar üretmiş desek daha doğru olur.

Barnhard kuş evi serisinde bambu ve yüksek kalitede laminant kullanmış. Frank Lloyd Wright ve Joseph Eichler’in yapılarındaki detaylar kuş evlerinde rahatça görülebiliyor. Örneğin; yerden tavana uzanan camlar, kutu şeklindeki hareketli saksı, çatıda ve duvarlarda sukulentler hemen göze çarpıyor. Elbette kuşlar için tünekler ve su hazneleri de unutulmamış.

Aslında kuşlar için bu tasarımlar çok önemli midir bilinmez ama arka bahçesinde veya balkonunda dekorasyona önem veren insanların ilgisini çekeceği kesin.

Görsel: sourgrassbuilt.com