Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karabiberlik Der Ki; Bağlantı Koparsa, Aileler Bağlanır

Karabiberlik Der Ki; Bağlantı Koparsa, Aileler Bağlanır

Dolmio’nun dijital aletleri sabote eden karabiberliği, aileleri yemek masasında tekrar bir araya getiriyor.

Bir anneyi en çok deli eden şeylerden biri de şüphesiz; sofraya elimizde telefonla oturup, kurcalamayı bırakmamaktır değil mi? Sen otur bütün gün uğraş yemekler yap sonra bir Allah’ın kulu da sana sofrayı kurarken ne yardım etsin, ne yemek yerken yüzüne baksın!

Dolmio’nun, Clemenger BBDO ve Pollen imzalı yeni kampanyasında, bu teknolojiye öfkeli annelerin intikamı acı olmuş ve “Sen misin benim akşam yemeğimi sabote eden!” deyip, evde ne var ne yok bütün dijital aletleri kapatan karabiberliklerini almışlar ellerine.

Masada masum bir karabiberlik olarak görünen değirmen, aslında bir çevirmeyle evdeki internet bağlantısını, akıllı telefonları, televizyonu, yani yemek yerken dikkatini dağıtacak ne varsa hop diye kapatıyor. Bu sırada tabii ki asli görevini ifa etmeye devam ediyor; spaghettiniz için karabiber öğütmek.

Yemek saatinde sofrayı kurmaya yardım etmesi için defalarca çağrılan evin küçük kızı, yemeğini ye diye uyarılan çocuklar, ellerindeki telefon ve tabletlerin çalışmadığını görünce küçük çaplı birer sinir krizi geçirseler de, videonun sonunda gördüğümüz beraber mutlu mesut yemek yiyen aile tablosuyla anneler hakettikleri zaferi kazanmışlar.

Birbirimizle iletişime geçebilmek için dijital aletlerimizi kapatmaya teşvik eden bir kampanya da Durex’ten gelmişti.

Görsel; Youtube