Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Güneş Işığı Altında Rahatça Kullanılabilen “Daylight Computer DC-1”

Güneş Işığı Altında Rahatça Kullanılabilen “Daylight Computer DC-1”

Ekranı güneş ışığı altında rahatça görülebilen "Daylight Computer DC-1", sağlığı ve odaklanarak çalışmayı ön planda tutuyor.

Daylight Computer DC-1, daha sağlıklı bir kullanıcı deneyimi oluşturarak geleneksel bilgisayarların rahatsız edici etkilerinden özgürleşmeyi vadediyor.  Tabletin en önemli donanımsal özelliklerinden biri, kitap okumaya benzer rahat bir deneyim yaratan ve gözleri çok fazla yormayan 10,5 inç, 1600 x 1200 piksel LivePaper ekranı. Bu, doğrudan güneş ışığında kolayca görülebilen, siyah beyaz yansıtıcı bir IGZO LCD ekran. Kullanıcının loş ortamlardayken açabileceği kehribar renkli bir arka ışığı mevcut. Ancak buna açık havada ihtiyaç yok. Daylight, ekranın mavi ışık yaymadığını, bu sayede da geceleri uykuya dalmaya engel olmadığını vurguluyor.

Ekran, e-mürekkep teknolojisi sorunlarıyla ilişkili gecikmeleri azaltan 60Hz yenileme hızına sahip. Cihazın diğer özellikleri arasında, 8 GB RAM ve 128 GB geniş depolama alanına sahip Media Tek Helio G99 işlemci gibi orta sınıf özellikler yer alıyor. Not alma, okuma ve diğer görevler söz konusu olduğunda bunlar kolaylıkla yönetilebiliyor. Tablet, Wacom EMR kalemiyle birlikte geliyor.

Dikkatinizi çekmek için değil, dikkatinizi toplamanız için çalışan sessiz teknoloji

Ekran ayrıca, parlamalardan özgürleşmiş bir izleme deneyimi sağlıyor. Ekrana yazmak veya çizim yapmak için Wacom kalemi kullandığınızda kağıt üzerinde kalem kullanıyormuş hissi veren mat dokulu bir yüzeye sahip.

Ekran teknik olarak 6 ila 120 Hz arası değişken yenileme hızlarını destekliyor ancak Daylight’ın kurucusu, PDF yazılımının 120 fps’yi desteklemediğini söylüyor. Bu nedenle şirket, şimdilik sadece 60Hz yenileme hızına sahip olarak duyurulmuş.

Cihaz arka ışık olmadan kullanabildiği için Daylight, tek şarjla günlerce dayanabiliyor. Cihazda; 8.000 mAh pil, USB-C bağlantı noktası, microSD kart okuyucu, mikrofon ve stereo hoparlörler (ancak kamera yok) ve WiFi 6 ve Bluetooth 5.0 desteği bulunuyor.

Şirket şu ana kadar 4 farklı tarih grubu için ön sipariş almış ve şu anda ancak 30 Kasım için ön sipariş alabiliyor. Fiyat ise 729 dolar. Ayrıca 2025’in ilk çeyreğinde gönderilecek olan daha sonraki bir partiden sipariş verme fırsatını saklı tutmak için 100 dolarlık bir depozito da yatırılabiliyor. Fiyatının hesaplı olduğu pek söylenemez Çünkü benzer özelliklere sahip Android tabletler Amazon’da 200 dolar civarında. Yani burada vadedilen şeyin aslında LivePaper ekrana sahip ilk cihazlardan birini satın alma şansı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tabi mavi ışıktan bezmiş, gözleri yorgun bünyeler için güzel bir seçenek sunduğu da inkar edilemez.

Siz ne dersiniz?

Görsel: YouTube