Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Duygulara Tercüman olan Ceket

​Duygulara Tercüman olan Ceket

Her geçen gün daha ilginç bir fikirle karşımıza çıkan giyilebilir ürünler, bu defa sevgilimize onu özlediğimizi, sevdiğimizi söylediğimiz mesajları kendi üzerinde görselleştirerek ileten bir ceket olarak karşımızda.

Moda ve teknoloji aynı yolda yürümeye başladığından beri sadece bedenimizi korumak, rahat ettirmek için tasarlanmış ceketler, ayakkabılar, pantolonlar, bu amaçlarının birkaç adım önüne geçerek, ruhumuza, duygularımıza tercüman olmaya başladı. Gün gelip üzerimizdeki ceketle mesajlaşacağımız kimin aklına gelirdi ki?

Rapido’nun geliştirdiği Connected Wear, giyen kişilerin o anda hissettikleri duyguları, görsel olarak birbirlerine gönderebilmelerini sağlayan, bunu da duyguları kendi üzerinde görselleştirerek yapan bir ceket.

Özel mesajlaşma uygulamasıyla birlikte çalışan ceket, mesajı atan kişinin duygularını anında karşı taraftakinin ceketinin koluna görsel olarak iletiyor.

Örneğin; “Seni Seviyorum” mesajı, karşı tarafın ceketinin koluna kocaman yanıp sönen bir kalp olarak iletiliyor. Ya da “İyi geceler” dediğinde kocaman sarı bir yıldız, “Seni özledim” dediğindeyse mavi bir gözyaşı beliriyor. Ceketin bir başka özelliği de o sırada dokunduğunuz bir rengi aynı şekilde karşıdaki kişiye iletebiliyor olmanız. Bunu ne amaçla kullanabiliriz bilemedim ama belki badana yaptıracak taze çiftlerin ilgisini çekebilir.

Renk değiştiren ceket fikrini daha önce Norveçli Drap og Design uygulamıştı. Ekip, dokunduğu cisimlerin rengini ileten Interacket’i geliştirmişti.

Görsel; Youtube