Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Alkolün Yol Açtığı Bir Kazayı Sanal Gerçeklikle Yolcu Koltuğundan İzleyin

Alkolün Yol Açtığı Bir Kazayı Sanal Gerçeklikle Yolcu Koltuğundan İzleyin

Alkollü içecek devi Diageo için VaynerMedia'nın hazırladığı sanal gerçeklik deneyimi, alkollü araç kullanımının trajik sonuçlarını yolcu koltuğundan birebir deneyimleme imkanı sunuyor.

Alkollü araç kullanımına ilişkin kamu spotlarına çok sık rastlıyoruz. Buna rağmen alkollü araç kullanımı ve bunun yarattığı trajediler devam ediyor. İşte bu nedenle, Johhny Walker, Baileys ve Guinness gibi markaların sahibi olan Diageo; daha sert bir yaklaşımla sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak insanlara kaza anını birebir yaşatan bir iş ortaya koyuyor. VaynerMedia tarafından Diageo için yaratılan sanal gerçeklik deneyimi “Decisions” (Kararlar) ismini taşıyor ve aldığımız kararların sonuçlarıyla yüzleşmemizi sağlıyor.

Sanal gerçeklik kullanan çalışmada kullanıcılar alkollü araç kullanımının yol açtığı kaza anlarını yaşıyor, hissediyor, izliyorlar. 3 farklı hikaye ve 3 farklı otomobili bir araya getiren çalışmada farklı insanlarla yolculuk yapıyorsunuz. Bebeklerinin doğumundan sonra ilk kez dışarı çıkmış bir çift, partiye giden 20li yaşlarda üç genç ve kutlamadan dönmekte olan genç bir kadının yaşadıklarını siz de onların yanında yolcu koltuğunda deneyimliyorsunuz.

Hikayeleri izledikten sonra herkesin böyle bir kazadan sağ çıkamayabileceğini görmekle kalmıyor, kazadan kurtulduğu halde başkalarının ölümüne neden olmanın ne kadar acı bir sorumluluk olduğuyla da yüzleşmiş oluyorsunuz. Bu da aldığımız kararların kendimiz ve başkaları açısından önemini ve alkollü araç kullanmadan önce bir kez daha düşünmemiz gerektiğini bize sert bir şekilde hatırlatıyor.

Müzik festivalleri, konserler gibi etkinlik alanlarında, hatta okullarda sanal gerçeklik gözlükleri ve koltuğuyla yer alması planlanan çalışma; sanal gerçeklik ekipmanı olmadan bile etkisini koruyor. Tarayıcı üzerinden de sağa sola veya yukarı aşağı kaydırarak etrafa bakma şansınız var. Akıllı telefonlarda ise telefonunuzu hareket ettirerek aynı etkiyi alabiliyorsunuz. Bunları yapmadan yalnızca videoyu seyretmek bile kazanın sonuçlarını hissetmeye yetiyor aslında ama elbette, sanal gerçeklikte etrafa bakabilmek işe bambaşka bir boyut katıyor ve sizi neredeyse gerçekten o otomobilin içindeki bir yolcuya dönüştürüyor.

Görsel: YouTube