Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
5. Genç Yaratıcı Festivali Başlıyor!

5. Genç Yaratıcı Festivali Başlıyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin, yaratıcı endüstrilerden tanınmış isimleri gençlerle buluşturacağı "Genç Yaratıcı Festivali" için geri sayım başladı.

Reklamcılık, tasarım, iletişim gibi birçok farklı sektörden uzman isimlerin konuk olacağı; ideathon, atölyeler, paneller ve yarışmalarla coşkunun hiç düşmeyeceği festival, 21-22 Mayıs tarihlerinde İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşecek. Yaratıcı düşünce ve inovasyonun önemini vurgulayarak gençlere ilham katacak festivale, buradan kayıt olarak katılım sağlanabiliyor. Katılım ücretsiz. 

Festival, saat 09.30’da Reklamcılık Vakfı iş birliğiyle düzenlenecek ideathon ile başlayacak. Bu eğlenceli maraton, Pastavilla vaka çalışması ile katılımcılara yaratıcılıklarını gösterebilecekleri yeni fikirler üretme fırsatı sunacak. Gençlere yönelik yaratıcı strateji eğitiminde ise başarılı bir iletişim stratejisi oluşturmanın detayları anlatılacak. Puck Global Ajans Başkanı Haluk Erkmen, Publicis Group Strateji Bölüm Başkanı Zeynep Bortaçina Yener ve İEÜ Öğretim Görevlisi, reklamcı Tuğbay Bilbay’ın vereceği bu eğitimde hedef belirleme, etkili iletişim kanallarının keşfi ve hedef kitle analizi gibi konular İzmirli gençlerle paylaşılacak.

“Yetenek Avı” etkinliği gençlere sektördeki önemli isimlerle tanışma fırsatı sunacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi  (İEÜ) İletişim Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nden öğretim üyelerinin yanı sıra dijital içerik üreticileri Can Sungur ve Ozan Sihay’ın da katılacağı festivalin ikinci gününde, İzmir Reklamcılar Derneği iş birliğiyle düzenlenecek ‘Yetenek Avı’ etkinliği, reklamcı olmak isteyen gençlere sektördeki önemli isimlerle tanışma ve yeni iş bağlantıları kurma fırsatı sunacak. Festivale katılan gençler, yaratıcı endüstrilerin ustalarının bir araya geldiği özel oturumlarda, yaratıcılığın gücünü keşfetme ve sektörün geleceğini anlama şansı yakalayacak.

Yaratıcı sektörün ustaları, festivalde bir araya geliyor

İzmir’de yaratıcılığı ve inovasyonu merkeze alan GençYaratıcı Festivali birbirinden değerli konukları ve zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Festivalin ikinci günü, saat 09.45’te ‘İzmir’de Yaratıcılık – Create in İzmir’ projesinin sunumuyla başlayacak. Bu sunumu, projenin koordinatörü Gözde Çeviker Çınar gerçekleştirecek. Ardından, İEÜ GSTF Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Can Özcan, ‘Yeni Ne Kadar Eski’ başlıklı konuşmasıyla tasarım dünyasında yenilik kavramını tartışmaya açacak. Saat 11.00’de, reklam dünyasında yeniliklerin ele alınacağı ‘Yeni! Reklamda ve Reklamcılıkta Yeni’ paneli ile Happy People Kurucu Ortağı ve Başkanı Yaşar Akbaş, EssenceMediacom Müşteri İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnci Tanşu ve İEÜ Öğretim Görevlisi Tuğbay Bilbay, katılımcılara ilham verecek.

Bigumigu Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu, değişen trendleri ve kültürel dönüşümleri anlatacak

Öğle yemeği ve yetenek avının ardından, dijital içerik üreticisi ve eğitmen Ozan Sihay saat 13.00’te ‘Yapay Zeka ile Sınırları Zorlamak’ başlıklı sunumuyla yapay zekanın yaratıcı süreçlerdeki rolünü anlatacak. Kahve molasından sonra, saat 14.15’te kreatif direktör Gökhan Yücel ‘Şimdi (ve Gelecek ile) Nasıl Baş Edilir?’ konusuyla katılımcılara geleceğe yönelik stratejiler sunacak. Saat 15.15’te kültür ve trend danışmanı Yalçın Pembecioğlu, ‘Eskidi Bile!’ başlıklı konuşmasında değişen trendler ve kültürel dönüşümleri ele alacak.

Dijital içerik üreticisi ve YouTuber Can Sungur, yenilik ve girişimcilik politikaları uzmanı Cangül Kuş, Team Machiavelli Kurucu Ortakları ve oyun geliştiricileri Mehmet Can Güler ve Halil Onur Yazıcı ile birlikte ‘İzmir’de Oyun’ oturumunda oyun dünyasının geleceğini tartışacaklar. Saat 18.00’de gerçekleşecek ekosistem buluşması ve ardından reklam sanat yönetmeni ve grafik tasarımcı Cihan Önder ile tasarımcı ve İEÜ Öğretim Görevlisi Cem Özkurt’un katılımıyla yapılacak söyleşi ile festivalin ilk günü sona erecek.

5. Genç Yaratıcı Festivali, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yaratıcı Ekonomi Araştırma Merkezi (KREA) ve İEU İletişim Fakültesi Genç Yaratıcı Ajans tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesindeki Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Türkiye ile Avrupa Birliği’nin finanse ettiği; İEÜ tarafından Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir Vakfı ortaklığıyla yürütülmekte olan ‘Create in İzmir’ projesi iş birliği ile düzenlenecek.

Ege bölgesi yaratıcılığın merkezi haline gelecek

İEÜ Yaratıcı Ekonomi Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Gözde Çeviker, gençleri festival coşkusuna ortak olmaya davet ederek, “Festival kapsamında yapılacak sunumlar, paneller ve atölye çalışmaları, gençlerimizin kariyer planlamalarına ve kendilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayacak. Üniversitemiz bünyesinde 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren GençYaratıcı Ajans’ın öncülüğünde düzenlenecek festivalimiz, bölgemizdeki yaratıcı endüstri ekosisteminin tüm paydaşlarını bir araya getirmesi ve yeni iş birliklerinin kurulmasına zemin hazırlaması açısından da oldukça değerli. Geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizin kapsamını bu yıl daha da geliştirdik. EGİAD, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin festivalimize çok büyük destekleri oldu. Festivalimizde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Hazırlıklarımızı tamamladık, gençlerimizle buluşmak için hazırız. Çok özel, unutulmaz bir festival bizi bekliyor. Ayrıca Ege Bölgesi’ni yaratıcılığın merkezi haline getirmek hedefiyle yürüttüğümüz Create in İzmir projesi kapsamında da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler, bölgemizi ve yaratıcı endüstrileri geliştirmek için birçok adım atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Görsel: Genç Yaratıcı Festivali