Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
YouTube’da Yıldız Olup Göğe Yükselmek [Kristal Elma 2015]

YouTube’da Yıldız Olup Göğe Yükselmek [Kristal Elma 2015]

Youtube altın çağını yaşarken, peri tozundan nasiplenen Youtuber’ları da peşinden sürüklüyor.

Youtube Stratejik İş Ortakları Müdürü Sırma Doğan’ın moderatörlüğünde, son dönemlerin ünlü Youtube isimleri Ezgi Akbaş, Orkun Işıtmak, İrem Sak, Orçun Baş, Burcu Bakdur konuşmacı olarak ağırlandı.

Yalan Dünya dizisinde “Tülay” karakteriyle tanıdığımız İrem Sak, Youtube’da açtığı “Kızlar Arasında” kanalıyla şöhretini pekiştirdi, beş bin beş yüze yakın abonesi var. Youtube’da iş yapmaktan mutlu olduğunu söyleyen İrem Sak, TV’de reyting gibi kaygı ve sınırlamalar yüzünden aynı rahatlığı ve keyfi bulamadığını belirtiyor.

16 yaşında ilk videosunu çekip Youtube’a koyan, şimdilerde kızların sevgilisi Orkun Işıtmak, sadece 20 yaşında ve kendine ait bir şirketi var. Yirmiden fazla markayla işbirliği yaparak Youtube’dan ciddi paralar kazandığını belirtiyor. Evin içinde gürültü yaptığı için şikayetçi olan ailesi ise hala bu duruma alışamamış ama 600 bine yakın abonesi Orkun’a alışmışa benziyor.

Giyen Bayan olarak tanıdığımız Ezgi Akbaş, bu işe eşiyle birlikte, karı-koca olarak başlamış. Küçücük evlerini bir stüdyoya çevirerek başladıkları bu işten oldukça memnunlar. Çiçeği burnunda ünlümüz Ezgi Akbaş, insanlar tarafından sokakta tanınıp çığlıklar eşliğinde karşılanmasından oldukça şaşkın.

Orçun Baş ve Burcu Bakdur ikilisi ise salonda alkışlarla karşılanan bir prodüksiyona imza atmışlar. Orçun Baş yazıyor, Burcu Bakdur oynuyor ve “Nedir?” diye sordukları videolarıyla 135 bine yakın abonesiyle ünlü şovmenlerin bile dikkatini çekmeyi başarıyorlar. Bu başarıları sayesinde Cem Yılmaz, Burcu Bakdur’un Instagram hesabından attığı mesajla çekimlerine katılmak istemiş ve sonra bir anda çektikleri bir bölümde Cem Yılmaz’la aynı kareyi paylaşmanın mutluluğunu yaşamışlar. Aynı şekilde, ünlü oyuncu ve komedyen Beyaz da, bu arkadaşları başarılarından dolayı tebrik etmiş ve onlarla buluşup sohbet edip tavsiyelerde bulunmuş.

Cem Yılmaz’la yaptıkları çekimi izlemek isteyenler buraya…

Hepsinin söylediği de aynı şey aslında. Youtube’da daha özgür ve rahatız. Özellikle yazar olan Orçun Baş’ın söyledikleri çok dikkat çekici. TV’yi bir akvaryuma benzeten Orçun Baş’a göre, TV formatının dışına çıkmak hem içerik hem de teknik anlamda imkansız. Yeni nesil ile birlikte çoğalacak dijital alışkanlıklar sayesinde, önümüzdeki yıllarda TV’nin kraliyet tacı Youtube’ a geçeceğe benziyor.

Youtube, onlara hem eğlence hem kazanç hem de şöhret vaad ediyor. Ee daha ne olsun!

Görsel; Bigumigu