Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yolculuk Paylaşım Platformu BlaBlaCar Türkiye’de

Yolculuk Paylaşım Platformu BlaBlaCar Türkiye’de

Ekonomik, güvenli ve sosyalleşmeye uygun yolculuk imkanı veren uygulama.

Ulaşım konusuna maddi anlamda hafiflik ve trafik yoğunluğu açısından kolaylık sağlayan uygulama BlaBlaCar Türkiye’ye geldi. Yolculuk paylaşım mobil uygulaması ile uçaklara, otobüslere, benzine deli gibi para harcamak sorunu ortadan kalkabilir. Nitekim BlaBlaCar sayesinde İstanbul’dan Ankara’ya gitmek kişi başı yaklaşık 35 TL, İstanbul’dan Eskişehir’e ise 25 TL tutuyor. Dünyanın önemli yolculuk paylaşım paltformu araçlardaki boş koltuk kapasitesini belirleyerek seyahatlerin birlik ve beraberlik içerisinde, ekonomik bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=CTn-ev4fjsM
Peki sistem nasıl işliyor? Öncelikle uygulamayı telefonunuza indirip profil yaratıyorsunuz ve sistem bu profilinizi Facebook profilleriyle entegre ediyor. Gideceğiniz yer ve tarihi seçip aynı yolculuğu yapacak sürücüleri arıyorsunuz, ardından yolculuğun detayları karşınıza çıkıyor. Profilleri önceden inceleyerek yolculuğa birlikte çıkacağınız insanları inceleyebiliyor, düşünüp taşınabiliyorsunuz. Kadınsanız ve “yalnızca kadınlarla seyahat ederim” diyorsanız sadece kadınların olduğu bir yolculuğu da planlayabiliyorsunuz.

Ücretsiz olarak iPhone ve Android cihazınıza indirebileceğiniz uygulama sosyalleşmeyi sağlıyor. Ayrıca üyeler kendilerinin ne kadar konuşkan olduklarını da bla, blabala ve blablabla ile derecelendirebiliyorlar.

Bilgi ve uygulamayı indirmek için: blablacar.com.tr

Görsel kaynağı: YouTube