Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yetişkin Halime 25 Soru

Yetişkin Halime 25 Soru

İçerik üretici Huan Huan (Colleen) Yu (@filmwcolleen), 25 yaşını bitirirken geleceğe dair sorularını sürükleyici hikaye anlatımı ve kurgusuyla videolara dönüştürüyor.

25 yaşındaki Toronto ve San Francisco merkezli içerik üretici Huan Huan (Colleen) Yu (@filmwcolleen), 20’li yaşlar boyunca yaşanan birçoğumuzun yaşadığı sürüncemelere, belirsizliklere ve dönüşüme bir retrospektif tutarak romantik ve sinematik bir dille videolara dönüştürüyor. Büyümenin ve 20’li yaşlarda deneyimlenen hislere öğrenim gözüyle bakan Colleen Yu, dikey video formatında sene başında “Genç Halime 25 Yanıt” isimli bir seriyi hayata geçirmişti.

20 Haziran 2024’te de 25. yaşını doldurmuş olarak, bir nevi  gençliğine dair çözümlemeleri tamamlayıp yetişkin hayatına dönercesine Colleen Yu, “Yetişkin Halime 25 Soru” isimli seriyi yayınlamaya başladı. Henüz 10 bölümü çıkmış olan serinin her bölümü bir kısa film niteliğinde. Giriş, gelişme, sonuç kurgusunu takip eden videolar aynı zamanda dikey videoların viral olması için kullanılan teknikleri de içinde barındırıyor. İçerik olarak ise 20’li yaşlarda yaşanan karakter gelişimi sancılarıyla empati kurabiliyorsunuz.

Bu tip dinleyicisiyle içgörü ile tavsiye paylaşan içerik formatında üreticinin tüketiciye nasıl yaklaştığı kıymetli bir ayraç oluyor. Kimi içerik üreticileri karşı tarafla bağırarak iletişim kurarken kimisi daha sakin bir tonda yaklaşıyor. Ve her söylem yöntemini beğenen farklı kişiler de var. Colleen Yu’nun da Instagram ve TikTok hesaplarına bakınca kısa sürede birkaç başarılı formülü keşfettiğini düşünebiliriz. YouTube hesabına baktığımızda ise geçtiğimiz 6 senedir farklı şekillerde içerik üretmeye devam etmiş ve adeta zanaatını geliştirmiş.

Pişman olmayı nasıl önleyebilirim?

 

Bizi ne tanımlar?

Hayallerinin peşinden koşmak hakkında sana söylemedikleri şey ne?

İlerleme kaydetmek neye benziyor?

Gerçekten ne zaman hazır oluruz?

Üretkenlikle stresi karıştırıyor muyuz?

Neden artık çocukluğumuzdaki gibi söz vermiyoruz ve neden tutmuyoruz?

Görsel: instagram.com/filmwcolleen