Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yenilmezlik Takviyesi: GodMode

Yenilmezlik Takviyesi: GodMode

GodMode seviyeyi yükseltiyor, sizi yenilmezlerin katına davet ediyor. Bir de daha az unutkanlığa.

Geleceğe Dönüş ilk çıktığında kendi kendine bağcığı bağlanan ayakkabı herkesin şaşkınlıkla izlediği bir hayal gücü örneğiydi, ta ki Nike yapana kadar. Aya Seyahat’i okuyup hayal etmemizden başlarsak günümüze ve sonrasına uzanan örnekleri çoğaltabiliriz. Son zamanlarda da önce roman, sonra sinema filmi, en sonunda da diziye uyarlanmasıyla her mecrada karşımıza çıkan Limitless (Limit Yok) adından sıkça bahsettirmişti. Konu olarak beyni tam kapasite kullanıma bir getiren bir ilaç tamamlayıcısının çevresinde geçen eser, galiba gerçek oluyor.

Kaybetmeyi Lügattan Silen İlaç

Geçtiğimiz Salı gününden beri internette Boss Level Labs‘ın tanıttığı GodMode adındaki beyin güçlendiren bir ilaç takviyesinin haberleri dönüyor. Beyin güçlendirici GodMode, oyun oynayanlar arasında “içince daha iyi oyun oynanıyor, kaybetmiyorsun” söylemiyle viral olarak yayıldı.

Boss Level Labs ise Duke Nukem, Prey, Wolfenstein 3D ve Max Payne gibi oyunları bilinen Apogee ve 3D Realms oyun stüdyolarının ortak kurucusu Scott Miller tarafından kurulmuş.

Ürün ismini oyun oynayanların tanıdık olduğu bir jargondan alıyor, yenilmemezlik modundan. Oyun oynarken yazabileceğiniz bazı komutlar (bir anlamda hileler) vardır, God mode (Tanrı modu) onlardan biridir. Karakterinizi bu moda geçirdiğinizde karakter artık yenilmez olur çünkü geliştiriciler için açılmış oyunu oynamak değil adeta denetlemek ve kontrol etmek için bulunur. Bu sırada da oyuncu olmadığınız için oyunu kaybetme ihtimaliniz o andan itibaren sıfırlanır.

Boss Level Labs’da Bilim Departmanı Şefi olan Shota Yamamoto, basın açıklamasında GodMode’u sadece oyun jargonundan faydalanarak “GodMode aslında beyninizin seviyesini yükseltiyor çünkü bir bakıma formülü beyin hacklemek gibi” diyerek açıklıyor.

Henüz Amerika’da Sağlık Bakanlığından onay alamayan ilaç çok fazla şey vaad ediyor. İlacı içtiğinizde nörotransmitter artışına bağlı sinirler arası iletişim yükseldiğinden tepki hızınız ve hatırlama süreniz hızlanıyor, odaklanmanız gelişiyor ve baskı karşısında Yodavari, bilge bir sakinlik içerisinde kalabiliyorsunuz.

Nasıl Mı Bunları Yapıyor?

Bir de ilaçın prospektüsüne bakalım. GodMode ilacı pancar tozu, kafein, enginar özü ve çoğu insanın daha önce hiç duymadığı bir sürü şeyi daha içeriyor. Web sitesinde her maddeyi açıklayıp faydalarını listeliyorlar ama bazı yazdıkları da sanki havalı olmak için yazmışlar gibi durmuyor değil.

Mesela Yamabushitake’i inceleyelim. Sitede yazılanlara göre bu madde bilişsel bir güçlendirici. Depresyon ve kaygıyı azaltıyor, sinirler arası iletimi yükseltiyor. Yine öyle bir madde olan forskolin ise cAMP ve asetilkolini yükselterek sinirsel sinyali artıyor. Yani bir ilaçla Overwatch oyun deneyiminiz farklı seviyelere çıkabilir.

Eğer hala ikna olmadıysanız da Boss Level Labs, size ilaç desteğini profesyonelleri de listelemiş. Bu kişiler ilacı gerçekten öneriyor mu bilmiyoruz ama Boss Level Labs onların sonuçlarını bize data olarak sunuyor.

Oyun dışında da artısı hafızayı güçlendirmek olan GodMode, anahtarları kaybetmeyi ya da kafanızdaki gözlüğü aramanızı geride bırakacağınızı söylüyor.

Eğer ikna olduysanız, 18 yaşından büyükseniz, hamilelik ya da herhangi bir sağlık sıkıntısı yaşamıyorsanız o zaman 60 dolara sitesinden satın alarak siz de yenilmez olabilirsiniz.

Görsel: Boss Level Lab