Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Lancia Delta – Farklı Olmanın Gücü

Yeni Lancia Delta – Farklı Olmanın Gücü

Lancia Delta fuarlarda boy gösterip beğenileri topladıktan sonra resmi lansmanını da yaptı. Lansman filminde oyunculuğu kadar politik kimliğiyle de öne çıkan oyuncu Richard Gere marka/model sözcüsü olarak kullanılmış. Bilindiği gibi Richard Gere bir budist ve çok uzun yıllardır Çin’in Tibet üzerinde uyguladığı yönetim biçimi eleştirmek ve bu alanda kamuoyu yaratmak için çalışıyor. (Lansmanla ilgili detayları burada bulabilirsiniz)

Reklam filmi de bu fikir üzerinden yola çıkıyor zaten ve Gere’in farklılığı doğru bir şekilde vurgulanıyor.

Fakat markanın hesaba katmadığı önemli bir detay daha sonra su yüzüne çıkıyor. Geçtiğimiz yıllara kadar kolayca göz ardı edip ötekileştirdiğimiz doğu artık dünyanın yeni büyük pazarı olduğu için Çin’in bu reklamdan dolayı duyduğu haklı rahatsızlık Fiat Grubu’nda tedirginlik yaratıyor. Fiat Grubu da şirketin basın sözcüsü vasıtasıyla şu bildiriyi anons ediyor: “Fiat Group extends its apologies to the Government of the People’s Republic of China and to the Chinese people.” (via)

Reklam konusu bir yana, C segmentinde Boticelli’nin Venüs’ü gibi doğan harika Delta, konsept versiyonuna olan büyük benzerliği sayesinde şimdiden kalbimde önemli bir yere oturdu.

Dünyanın en büyük 2. otomobil pazarı olan Çin’in otomotiv konusundaki gelişimi için şu iki yazıyı tavsiye ederim:

http://www.businessweek.com/globalbiz/content/may2007/gb20070502_955881.htm

http://www.nytimes.com/2008/04/24/business/worldbusiness/24firstcar.html

Yeni Lancia Delta'nın diğer fotoğrafları için:
carluvr.com (otomotiv dünyasına özel yeni blogum)