Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sağlıklı Yaşam Koçu Bilekliği: Jawbone Up

Sağlıklı Yaşam Koçu Bilekliği: Jawbone Up

Bigumigu'da kablosuz hoparlörü Jambox ile tanıştığımız Jawbone firması, geçen yıl tanıtımını yaptığı ve bu yılın Kasım ayında piyasaya sürdüğü bu şık bilekliklerle rutin döngümüzde düzene sokmaya çalıştığımız mühim sıkıntıları için bize yardımcı olacağı iddiasında.

https://www.youtube.com/watch?v=GiC8QR_oHhk

İçinde "Fullpower-MotionX" adındaki hareket algılama motoru sayesinde bir dizi istatistik veri depolayan bileklik, bu veriler sayesinde grafiksel açıklamalarla bizleri yönlendiriyor.

Bu bir dizi istatistik veri ise şöyle; Atılan adım sayısı, yürünen yada koşulan mesafe ve uyurkenki hareketleriniz. Bileklik siz uyurken de devrede olduğu için saatinizi kurduğunuz zaman yaklaştığında sizin derin uykuda olmadığınız bir anı kollayarak bir kaç dakika önceden hafif titreşimler vererek daha rahat uyanmanıza olanak sağlıyor.

Aynı zamanda iphone'larınızla yiyeceklerinizin fotoğrafını çekerek (özellikle iphone diyorum çünkü şu an için sadece IOS'a özel bir sistemi içeriyor) kalorilerini hesaplayabiliyorsunuz.

Ürün 99$'dan satılıyor ve 80 dakikalık şarj ile 10 gün çalışabiliyor. Lakin ürünü hali hazırda kullanan müşterilerden şarj süresi çerçevesinde büyük problemler yaşadıklarını da belirtelim. Jawbone firması ise madur müşterilerin paralarını sorgusuz sualsiz iade ediyormuş.

Firmanın CEO’su Hosain Rahman; konuya ilişkin bir açıklama yapmış ve sorunun bilekliğin güç sistemini etkileyen birkaç kapasitörden kaynaklandığını belirtmiş.