Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Xiaomi’den Katlanabilir Elektrikli Bisiklet: Mi QiCycle

Xiaomi’den Katlanabilir Elektrikli Bisiklet: Mi QiCycle

Çin'in teknoloji devlerinden Xiaomi, ilk elektrikli bisikletinin fiyatını 450 dolar olarak belirledi.

Çin’in en büyük teknoloji şirketlerinden olan Xiaomi, sadece akıllı telefon üretici olmadığını ve teknoloji geliştiren bir şirket olduğunu bu yıl içerisinde tanıttığı ürünlerle ziyadesiyle ispatlamıştı. Xiaomi Mi Drone ve akıllı telefonla kontrol edilen pilav makinesi gibi ürünleri de bu sürecin ilk meyveleri arasında yer alıyor.

Bugün ise Xiaomi ilk katlanabilir elektrikli bisikletini tanıttı. Mi QiCycle isimli bisiklet tek şarj ile 45 km gidebiliyor. 250W, 36V motora sahip ve Tesla ile aynı miktarda, 20 Panasonic lityum pile sahip Mi QiCycle, Xiaomi’den bekleneceği üzere akıllı bir ürün. Telefonunuzdaki mobil uygulamayla bağlanarak hız, mesafe ve yakılan kalori gibi sürüş bilgileri, GPS verisi ve bisikletin güncel durumu hakkında bilgi alınabiliyor.

Xiaomi tıpkı Mi Drone’da olduğu gibi Mi QiCycle’ı da kitlesel fonla sistemiyle hayata geçirmeyi düşünüyor. Xiaomi’nin Mi Home uygulaması üzerinde yer alacak ürün, yeterli ön talep ve ön sipariş topladığı takdirde üretime geçecek. Şu an için satış fiyatı olarak 3000 Yen (450 ABD Doları) olarak belirlenen satış fiyatı da Xiaomi’nin düşük fiyata yüksek performans politikasını koruyor.

Görsel: Mi QiCycle