Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Weav: Müzik Temponuza Uymuyorsa Değiştirin!

Weav: Müzik Temponuza Uymuyorsa Değiştirin!

Müzisyenler, hayranlar ve geliştiriciler tarafından test edilmeyi bekleyen Weav uygulaması dinlediğiniz parçanın temposunu oynamanızı sağlıyor.

Spotify’ın yeni versiyonunda daha kişiselleştirilmiş çalma listeleriyle podcast, video, haber gibi ortam içerikleri önerdiği haftada farklı seçeneklerin varlığından haberdar olmak da hiç fena değil.

Ruh haline, bulunduğun konuma, yaptığın etkinliğe göre müzik önerme amacı taşıyan servislere alışırken Weav adlı uygulama tamamen tempoya odaklanıyor. Bahsedeceğimiz Whiplash’in akıllara kazınan repliklerinden “not quite my tempo”yu şef Terence Fletcher havasıyla kullanıp, onun kadar acımasız olmadan, dinlediklerinizi hizaya alabileceğinizi vaat eden bir uygulama.

Google Maps ve Google Wave geliştiricilerinden Lars Rasmussen ve ortağı Elomida Visviki tarafından ortaya çıkan uygulama parça yaratmak için bir mikser ve üçüncü şahıs uygulamalara gömülebilen oynatıcı olarak iki tür yazılım içeriyor.

Sanatçılar parçaların tempo inişi ve çıkışına göre kompozisyonun nasıl değişebileceğini belirliyor. Dinleyiciler de buna göre parçaları tempolarını değiştirerek dinleyebiliyor. Kısacası vaat edilen değişik deneyimde kompozisyonun kontrolü sanatçıdayken dinleyici de oynatıcısının hızına göre parçanın BPM’ini (Beat Per Minute) değiştirebiliyor.

Beta sürümündeki uygulama şu sıralar müzisyenler, geliştiriciler ve meraklılar tarafından buradan test edilmeyi bekliyor.

Manşet görseli videodan; görsel websitesinden alınmıştır.