Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vhils’ten Patlayıcı, Asit ve Matkapla Doğan Murallar

Vhils’ten Patlayıcı, Asit ve Matkapla Doğan Murallar

Portekizli sokak sanatçısı Alexandre "Vhils" Farto, gezici sergisinin ikinci ayağı "Debris | Macau" Çin'in özerk bölgelerinden Macau'da sergileniyor.

Eserlerinde duvarları boyamak kadar şekillendirmeyi de bir teknik olarak kullanan Portekizli sokak sanatçısı Alexandre Farto, Vhils ismiyle gezici kişisel sergisine Çin’de devam ediyor. “Debris | Macau” isimli yerleştirmesi bu serinin ikinci meyvesi olarak öne çıkıyor. İlk sunumunu geçtiğimiz yıl Hong Kong’ta yapan Vhils, bu yıl da Çin’in bir başka özerk bölgesine geçiyor ve Macau’da işlerini sergiliyor. Aradan geçen bu bir yıl içinde ise Hong Kong Contemporary Art (HOCA) Foundation (Hong Kong Güncel Sanat Vakfı) çatısı altında kalmış ve çalışmalarını sürdürmüştü.

Macau’dan ilham alan Debris | Macau çalışması, geçtiğimiz yıl Hong Kong’da sergilenen işlerle birlikte Güncel Sanat Merkezinde yer alacak. Vhils’in açıkhava, oyma ahşap kapılar, asit dökülmüş metal plakalar, serigrafi baskılar, strafor heykeller, neon kompozisyonlar ve video yerleştirmeleri bu yolculuk boyunca sanatçıyla birlikte geziyor. Sergi 1 Haziran’da açıldı ve 5 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Facebook’taki etkinlik sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Vhils, Jose Pando Lucas