Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzuvların Tek Başına Yaşayabildiği Duygusal Dünyalar

Uzuvların Tek Başına Yaşayabildiği Duygusal Dünyalar

Rozenn Le Gall, yaşadığımız kolaj dünyanın içerisinde kendince cüretkar dünyasını sanata dönüştüren bir sanatçı olarak eserlerinde perspektifine kadını yerleştiriyor.

Kesip yapıştırdığımız bir dünyada yaşıyoruz. Gerçeklerimiz de birbirine uyuşmuyor ve bir bakıma yaşadığımız dünya da bir kolaj. Hepimizin burada bir piksel değeri var ve o pikselin ne renk olduğu anbean değişiyor. Çünkü biz de değişiyoruz. Zaman hep ileriye giderken yaşadığımız bu kolajda bir de elleriyle üretim yapanlar var. Rozenn Le Gall, kolaj dünyanın içerisinde kendince cüretkar dünyasını sanata dönüştüren bir kolaj sanatçısı. Onun bu dünyadaki yükü insanlığın ne kadar çarpık olabileceğini bacaklar üzerinden bir gerçeklik yaratarak bizlere aktarmak.

Biraz Kadın Biraz Entelektüel Birikim

Le Gall uzun yıllardır elleriyle kağıtları ve kullandığı materyalleri elleriyle kesip yapıştıran bir sanatçı. Lyon’da yaşayan Le Gall kolajın farklı sanatsal hareketleri ifade etmenin uygun bir yolu olduğunu düşünüyor. Ona göre kolaj teknik olarak sanatçıya yaratıcılığını özgürce ifade edebileceği bir alan aralıyor. Yeni dünyaları tekrardan yaratmak için etrafımızı saran görselleri çeşitlendiren bir alan. Her sözcüğümüzden arınmış gerçekliğin kolajla daha anlaşılabilir olduğunu düşünüyor Le Gall.

Kolajın sanatsal sürecinde fiziksel ve entelektüel birikimi de önemli bir etmen. Kullanılan kağıtların baskısı, yılı kadar sanatçının da hayattaki deneyimleri ve bilgileri kolajların kalitesini artıran bir değer. Sonuçta bir ögeyi dikkatlice kesip düzeltebilir ya da tüm sayfaları koparabilirsiniz, bu tamamen sizin yolunuz olur.

Sanatçı Fransa’da sanat tarihi eğitimi almış ve aldığı eğitimi görselleştirmek istemiş. Le Gall’in kadınların tarihte ve zamandaki yerini göstermek adına uzuvlarından faydalanıyor. Yaşadığımız dünyayı kadınlarla sarıyor ve onların bu dünyayla bağını kolajlarıyla yansıtmayı arzuluyor. Bir yandan da kadınların nesneleştirilmesini eleştiriyor. Sanatçı kadınların nesneleştirildiği bir dönem olan 60’lar ve 70’lerin popüler magazin dergilerini kolajları için materyal olarak kullanıyor.

Sanatçıyı internet sitesi, Instagram, Facebook ve Tumblr’ından takip edebilirsiniz.

#red#women#collages#rozenlegall#frenchartist#lyon#art

A post shared by Rozenn Le Gall (@rozenn.legall) on

#artistic #art#collage#collages#rozennlegall#galery#collages

A post shared by Rozenn Le Gall (@rozenn.legall) on

#collage#handmade#vintage#pink #mypushup https://www.mypushup.com

A post shared by Rozenn Le Gall (@rozenn.legall) on

Görsel: Rozenn Le Gall