Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzaylı İstilasına Rağmen Sevdiği Fıstık Ezmesinden Vazgeçmeyenler

Uzaylı İstilasına Rağmen Sevdiği Fıstık Ezmesinden Vazgeçmeyenler

Publicis Groupe, fıstık ezmesi markası Jif için hazırladığı reklam filmlerinin birinde uzaylı istilasını diğerinde sincapları konu ediniyor.

JM Smucker Company fıstık ezmesi markası olan Jif bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir reklam filmi hazırladı. “That Jif’ing Good” adlı kampanya dünya yıkılsa dahi sevdiği markanın fıstık ezmesinden vazgeçemeyen kadının hikayesini anlatıyor.

Publicis Groupe tarafından hazırlanan Bunker (Sığınak) adlı apokaliptik reklam filminde dünya dışı varlıkların istilası konu ediniliyor. Herkesin korkarak sığınaklara kaçtığı sahnede filmin ana karakteri varlıklardan kaçarak kendini bir sığınağa atıyor. Kurtulduğu için kısa süreli rahatlama yaşayan kadının gözü yiyecek stoklarına takılıyor. Genel özellikleri olan sıradan bir yer fıstığı stokunu görünce sığınakta kalmaktan vazgeçip tekrardan uzaylıların araçlarının olduğu dış dünyaya dönüp bir market buluyor ve dışarda uzay gemileri gezerken kendisi Jif marka fıstık ezmesinin keyfini çıkarıyor. Publicis Groupe yaratıcı yönetmeni Alan Wilson son sahnenin çekimlerinde ana karakterin en az bir kavanoz Jif yediğini söylüyor.

Jif her yaştan fıstık ezmesi seven kitleyi hedefine almak istiyor

Ajansın Jif için hazırladığı 30 saniyelik diğer reklam filmi Squirrel (Sincap) ise apokaliptik reklama göre daha eğlenceli. Reklam sektöründeki en iyi komedi yönetmenlerinden biri olan Wayne McClammy’nin yönettiği reklam filmi fıstık ezmesinin tadının ve kokusunun büyüleyici oluşuna gönderme yapıyor. Bir bankta fıstık ezmeli sandviç hazırlayan kadın yanına gelen sincaba ufak bir parça fıstık ezmesi atıyor. Ardından fıstık ezmesinin kokusu diğer çevredeki tüm sincapları bankın yanına çekiyor. Durum öyle bir hal alıyor ki sincap çetesine sincap maskesi takmış bir adam dahi geliyor ve “Jif, Jif” diyerek fıstık ezmesi istediğini belirtiyor.

Publicis Groupe hesap yöneticisi Pedro Perez Jif için hazırladıkları reklam filmlerinin markanın hitap ettiği kitle için biraz aşırı gelebileceği ancak ikonik markanın her yaştan fıstık ezmesi seven kitlenin ilgisini çekmek için hazırlandığını söylüyor. “ikonik markayı modernize ederek Jif fıstık ezmelerini sadece anne ve babaların değil her yaştan fıstık ezmesi seven kişilerin ilgi odağına almak istiyoruz.” diye ekliyor.

Künye

Müşteri: The J.M. Smucker Co.
Marka: Jif
Ajans: Publicis Groupe
CCO: Andy Bird
İdari Yaratıcı Yönetmen: Erica Roberts
Yaratıcı Yönetmen: Alan Wilson, Peter Defries
İdari Ajan Yapımcısı: Lauren Schneidmuller
Kıdemli Yapımcı:  Jourdan Valdes
Tasarımcı: Zachary Collopy
Hesap Yöneticisi: Pedro Perez, Megan Shekleton
Prodüksiyon Şirketi: Hungry Man
Yönetmen: Wayne McClammy
Düzenleme: Union Editorial
Editör: Christjan Jordan
Yapımcı:  Susan Motamed
Ses Kayıt ve Düzenleme: Harbor Picture Company
Ses Tasarımı: Beacon Street Studios

Görsel: Vimeo