Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzaktan Çalışanlar İçin Gizlilik Odaklı Ses Emici Maske

Uzaktan Çalışanlar İçin Gizlilik Odaklı Ses Emici Maske

İngiliz tasarım stüdyosu PriestmanGoode, halka açık alanlarda arka plan gürültüsünü kesen ve minyatür jet motoru susturucusuyla konuşma seslerini emen bir maske tasarladı.

Daha önce United Airlines için Business Class kabinini yeniden yaratan ve toplu taşıma araçlarına yönelik yaratıcı çözümleriyle tanınan İngiliz tasarım stüdyosu PriestmanGoode, bu kez halka açık alanlarda konuşmaların gizli tutulmasını sağlamak amacıyla minyatür bir jet motoru susturucusuna sahip ses emici bir maske tasarladı.

Arka plan gürültüsünü tamamen keserken konuşma sırasındaki seslerin yüzde 80’inden fazlasını emdiği belirtilen maske, CES 2023’te tanıtıldı. Stüdyonun Fransız start-up şirketi Skyted ile iş birliği yaparak geliştirdiği maske, antropomorfik yani her yüze uyabilecek bir tasarıma sahip.

Toplu taşıma araçlarına yönelik tasarımlar geliştiren PriestmanGoode, uçaklarda yolculuk esnasında görüşme yapmanın serbest hale gelebileceğine dair haberler üzerine ilk etapta uçak gürültüsüne karşı böyle bir ürün geliştirmek istiyor. Ancak yaygınlaşan uzaktan çalışma koşulları Skyted ve PriestmanGoode ekibinin projeye yaklaşımını değiştiriyor.

Skyted web sitesinde belirttiği üzere yalnızca ABD’de 92 milyon kişi uzaktan çalışma koşulları altında çalışıyor. Video konferans uygulamalarının günlük kullanıcı sayısı ise ortalama 1 milyonu buluyor. Tüm bu rakamlar havaalanlarının bekleme salonları, kafe ve restoranlar gibi halka açık mekanlarda çok sayıda çevrim içi görüşme ve toplantı yapıldığı anlamına geliyor. Bu veriler ışığında iki versiyonu üretilen ses emici maskenin genellikle ofis dışında veya seyahatte olan hibrit çalışan insanlar için bir iş versiyonu ve bir de gamer versiyonu bulunuyor.

Arka plan gürültüsünü sıfırlarken iç sesin yüzde 80’ini emen jet motoru susturucusuna sahip ses emici maske maskenin tasarım fikrinin çıkış noktası bu. Donanım ve yazılımı her türlü airpod, akıllı telefon ve çağrı yazılımı ile uyumlu olan maske, aynı zamanda Fransız havacılık laboratuvarı ONERA‘dan özel bir lisansa sahip.

Hammadde detayları açıklanmamakla birlikte sürdürülebilir malzemeden üretildiği belirtilen maskenin henüz prototip aşamasında olduğu için sonraki aşamalarda farklı malzemelerden üretilmesi planlanıyor. Tasarım ekibi, tamamen geri dönüştürülebilir ve kullanıcının yüzünün fazla ısınmasını önleyen alternatif malzemeler üzerinde çalışıyor. Ses emici maske 15 Mart 2023 tarihinde Kickstarter üzerinden başlatılacak bir kampanya ile birlikte ön satışa açılacak.

Görseller: PriestmanGoode, Youtube