Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Üniversitelilerin Kendinden Küçüklere 7/24 Özel Ders Verebildiği Sosyal Girişim Platformu: İnekle

Üniversitelilerin Kendinden Küçüklere 7/24 Özel Ders Verebildiği Sosyal Girişim Platformu: İnekle

inekle.com'da üniversite öğrencileri ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine saati 15 TL'den ders veriyor. Site komisyon almıyor.

Üniversite öğrencilerinin kendi alanlarindaki konularda ilkokul, ortaokul ve lise ogrencilerine internet üzerinden ders verdiği bir platform İnekle. Turkiye’nin önde gelen universitelerinde okuyan gençler iki elemeden geçerek seçilmiş, öğretmen alımları hala devam ediyor. Öğretmenlerde inekle markalı tabletler var, o tabletler üzerinden ders veriliyor. Öğrenciler dersleri video konferans ve chat ile sanat sınıflarda alıyorlar. Sorular kameralarla soruluyor, cevaplarlar beyaz tahtalı sanal sınıfta çözülüyor.Matematik, biyoloji, kimya, fizik gibi tüm sayısal alanlardan ders ve kendi öğretmeninizi seçebiliyorsunuz, ya da öğretmen seçimini siteye bırakabiliyorsunuz dersi söyledikten sonra.

Kendi zamanımdan bilirim, özellikle Bursa, İzmir, İzmit gibi belli şehirlerde özel ders sistemi çok gelişmiştir ve devletin verdiği eğitimin önüne geçer, dolayısıyla ağırlıklı olarak daha çok para harcayan ailelerin çocukları iyi üniversitelere yerleşebilir ya da okulundaki sınavlarda iyi notlar alabilir. Sektörleşen eğitim furyasına girmeden, üniversite öğrencilerinden 20 dakikası 5 lira yani saati 15 liradan ders almak mümkün.

İnekle.com bir sosyal girişim olduğunu vurguluyor ve universite öğrencilerinin kazandıkları paradan komisyon almıyor. Ben girişimi çok beğendim.

Güncelleme 12.06.2014

“İnekle.com, büyük adımlar atarak önemli değişiklikleri bünyesine kattı. Birebir Eğitim Vakfı’nın kuruluşuyla birlikte en ileri internet teknolojilerini kullanarak alım gücü düşük, eğitim desteğine ihtiyacı olan öğrencilere İnekle’yi ücretsiz bir platform haline getirdi.

Ayrıca site, Twilio’dan destek alarak yepyeni bir sesli iletişim modülünü de platforma dahil etti. Bu modül sayesinde öğrenciler derslerdeki ses alışverişlerini daha sonra dinlemek üzere kaydedebilme imkanı buldular. Ayrıca İnekle Android tabletler de kullanıma da açıldı.

Son olarak güzel haber: canlı dersin dışında artık İnekle’ye kayıtlı öğrencilerin sorularını çevrimdışı hazırlayıp sorabildikleri ‘soru-cevap’ modülü de yayına girdi. Ortak havuza gelen sorular öğretmenler tarafından detaylı bir şekilde açıklandıktan sonra öğrencilere gönderiliyor. Soruların değeri ise 2 İnekle dakikası, yani 50 kuruş. Umarım proje tüm ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşır ve yaygınlaşır.