Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uçuş Aramayı Basitleştiren Banner

Uçuş Aramayı Basitleştiren Banner

Cheapflights için hazırlanan banner, etkinlik ve spor haberlerindeki fotoğrafların sürüklenip banner alanına bırakılmasıyla uçuş araması yapıyor.

Avrupa içi uçak biletlerinin fiyatları düştükçe, pek çok insan daha çok seyahat eder oldu. İnsanlar sadece iş ya da tatil amaçlı için değil; artık sevdikleri grubun konserine gitmek ya da tuttukları takımın maçını yerinde izlemek gibi sebeplerle de uçuyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre konser dinleyicilerinin %45’i dışarıdan geliyor. Bu içgörü ışığında bir uçuş arama motoru olan Cheapflights da bu tip turistler için aramaları kolaylaştırmanın bir yolunu buldu. Uncle Grey tarafından hazırlanan bannerlarda “sürükle bırak” kullanılarak zaman zaman karmaşık ve sıkıcı olabilen uygun uçuş arama işi, olabildiğince basit hale getirilmiş.

Özellikle konser, sergi, etkinlik ve spor haberleri veren siteler olmak üzere pek çok internet sitesinde yayına giren banner reklamlar; görenleri haberdeki fotoğrafı banner alanına sürükleyip bırakmalarını söylüyor. Bundan sonrasını banner hallediyor ve fotoğraftaki etkinliğin olduğu yere doğru uçuşları aramaya başlıyor. Kullanıcı gelen sonuçlara tıkladığında ilgili uçuşun bilgilerinin bulunduğu Cheapflights sayfasına yönlendirliyor.

Örneğin, gazeteleri okurken en sevdiğiniz grubun Londra’da konser vereceği haberine denk geliyorsunuz. Haberdeki fotoğrafı sürükleyip banner alanına bırakmanız, en ucuz İstanbul-Londra uçuş araması yapmanızı sağlıyor. Bu kadar basit!

Bu banner’ın arka planında görsel arama ve konum bilgisi API’lerinin yanı sıra bilet platformlarının ve Cheapflights’ın kendi arama motorunun API’leri de kullanılıyor.

Künye:
Reklam Ajansı: Uncle Grey
Reklamveren: Cheapflights
Yaratıcı Yönetmen: Thomas Ilum
Yaratıcı Ekip: Simon Naver
Haraket Tasarımcısı: Mathias Nielsen
Dijital Yapımcı: David Cytryn
Müşteri İlişkileri Direktörü: Charlotte Porsager
Strateji Grup Başkanı: Lars Samuelsen
Geliştirme: Will Munhoz, WM Creative Labs
Medya Strateji ve Planlama: Rasmus Skjøtt

Görsel: YouTube