Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Üç Boyutlu Basılabilir Karakterlerin Filmi: Margo

Üç Boyutlu Basılabilir Karakterlerin Filmi: Margo

Bold Machines üç boyutlu baskı ürünü karakterlerden oluşan film projesinin detaylarını paylaşıyor.

Bold Machines ortakları StratasysMakerBot ve Solidscape ile birlikte üç boyutlu baskı sektörüne yenilik katma amacıyla düzenlenen bir workshop. Kasım ayından beri sektörün gelişmesi için her türlü iş birliğine açık olan oluşum, tamamı üç boyutlu baskı ürünü karakterlerden oluşan film fikriyle dikkatleri çekiyor. 

İki yıl önce böyle bir film fikriyle gelen Bre Pettis ve Robert Steiner, bu süre içinde film için pek çok karakter yarattı. Şimdiyse yapım sürecinin tersine dönüp filmi beyazperdeyle buluşturmak için satış kısmına odaklanmaya başladı. Yönetmenlerle iş birliğine açık olan Margo projesinin bilinen detaylarına gelince;

Margo bir uzay keşfi görevi sırasında ailesini kaybeden, zeki ve akıllı bir dedektif. Bir gün şifreli bir mesajla ailesinin Brooklyn Bridge’de gizli bir laboratuvarı olduğunu keşfeden Margo’nun ihtiyacı yüksek teknolojiden yararlanmaktır. Amacı bölgenin önemli iş adamı Mr. Waltersnap’in fesat komplosunu ortaya çıkarmaktır. 

Projenin üç boyutlu baskı kısmına geri dönersek, Margo dahil olmak üzere yedi karakter buradan indirilip üç boyutlu yazıcılardan basılabiliyor. Üç boyutlu karakter sanatçısı ve ilüstratör Jose Alves da Silva, Makerbot’tan Anthony Wille ve proje koordinatörü Robert Steiner karakterleri büyük formatlı yazıcılardan Stratasys Fortus 900 ve MakerBot Replicator Z18,küçük ölçekli yazıcılardan Solidscape MAX2 ve yüksek hassasiyetli yazıcı olan MakerBot Replicator Mini de basılabilecek şekilde tasarlamış.

Karakterleri indirip üç boyutlu yazıcınızda bastırdıktan sonra vereceğiniz görüş ve önerileri bekleyen ekip, şu blogda da ekip üyeleriyle röportaj, karakterler ve basımla ilgili detayları ele alıyor. 

Kaynak