Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uber ile Gecelere Akmak

Uber ile Gecelere Akmak

Uber ilk TV reklam filminde, bir çiftin mekandan mekana Uber ile geçişini yumuşak bir akış içerisinde anlatıyor.

Uber Birleşik Krallık’taki ilk TV reklamı için ünlü yönetmen Kim Gehrig ile çalıştı. BBH Londra tarafından yaratılan film, bir çiftin Uber sayesinde adeta akar gibi gece içerisinde ilerlemeleri anlatılıyor.

“Effortless Night” adını taşıyan 60 saniyelik film, genç bir çiftin ilk buluşmalarında o mekandan bu mekana geçişlerini gösteriyor. Aslında gece çıktığımızda yaptığımız şeylerin kısa bir özeti. Çiftin konser mekanında buluşuyor, oradan bir kamyondan sandviç (bizde olsa dürüm) yemeye gidiyorlar, canlı müzik çalan bir kulübe geçiyorlar, biraz yürüyorlar, bovling oynamaya gidiyorlar. Her geçiş arasında da elbette bir de Uber aracından geçiyorlar. Aslında Uber bu filmde, başka mekana açılan bir kapı görüyor denebilir.

Film tek planda çekilmiş. Dolayısıyla filmde ilerleyen akış o an sette yaratılmış. Elvis Presley’in “The Boss” şarkısı eşliğinde ilerleyen ve müzikalvari bir hava taşıyan filmin en önemli özelliği bu, Uber’in kullanım rahatlığını anlatmak için sahneden sahneye geçişlerin ve koreografinin olabildiğince akıcı planlanmış olması.

Filmin akışının olabildiğince yumuşak olabilmesi için günlerce prova yapılmış ve dansçıların setin bir ucundan diğerine 60 saniyede ulaşabilmeleri için her detay planlanmış. Mekanlardaki tüm etkileşim ve hareketler ve Uber araçlarına iniş binişler kısıtlı süreye sığacak ve bunu yaparken de hikayeyi en iyi taşıyacak şekilde tasarlanmış. Zira filmdeki her sahne, büyük hikayenin bir parçası olmasının yanı sıra, kendi içinde de ufak da olsa bir hikayeye sahip. Örneğin, yemek yerlerken kız çocuğun gömleğine ketçap döküyor ve kendi simli bluzunu ödünç veriyor.

Filmdeki hoş bir görsel detay ise filmin oldukça gerçekçi başlayıp gece ilerledikçe ve çift birbirinden hoşlanmaya başladıkça mekan ve setin daha kartondan ve basit bir havaya bürünmesi. Bunun sebebi yoruma açık tabii, belki de çift birbirlerinden daha çok hoşlandıkça etrafı daha az fark eder hale geliyordur.

Filme eşlik etmesi için 3 farklı çizerden renkli ilanlar hazırlanmış. Her bir ilanda ilanın bir köşesindeki mekandan diğerine gitmeye çalışan bir karakter var. Filmdeki ulaşım kolaylığı ilanlara da bu şekilde yansıtılmış. İlanların GIF formatında canlandırılmış versiyonları da dijital ortamda yayınlanıyor.

Künye:
Reklamveren: Uber
Reklam Ajansı: BBH Londra
Pazarlama Başkanı: Rachael Pettit
Marka ve İletişim Yetkilisi: Mark Paterson
Kampanya Yöneticisi: James Peach
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Ian Heartfield
Yaratıcı Ekip: Raymond Chan, Simon Cenamor
İş Yetkilisi: Nic Manser
Müşteri İlişkileri Direktörü: Peter Blaseby
Strateji Direktörü: Fernando Ribeiro
Srateji: Annie Little
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Alexandra Hearth
BBH Yapımcı: Laura Graham
BBH Yapım Yardımcısı: Charlie Balmer
Yapım Şirketi: Somesuch
Yönetmen: Kim Gehrig
Yönetici Yapımcı: Lou Hake
Yapımcı: Jacob Swan Hyam
Görüntü Yönetmeni: Nicolas Loir
Grade: Simon Bourne, Framestore
Kurgu: Tom Lindsay, Trim Editing
Ses: Soundtree
VFX: The Mill
Yapımcı: Tim Lyall
Yapım korrdinatörü: Ellie Joseph
Yaratıcı Yönetmen: Dan Williams
2b Lead Sanatçısı: James Mac
2b Sanat: Bard Wood Sole Martin Olivia O’Neil Ed Poulson
3b Sanat: Fin Crowther, Francois Roisin, Anthony Bonnard, Stephen New, Andy Bartholomew
Motion Grafik: Henry Foreman, Steph Dewhirst, Tom W-J
Online: Gary Driver
İllüstratör: Tom Haugomat, Serge Seidlitz, Jack Hudson

Görsel: YouTube – BBH London