Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitter’ın Yarattığı Depremler

Twitter’ın Yarattığı Depremler

Ogilvy&Mather Singapur, Twitter’da haberlerin yayılma hızını ve etkisini deprem dalgaları analojisi kurarak görselleştirmiş.

Twitter’ın sadece Türkiye değil, başka ülkelerde de bir sosyal medya platformundan çıkıp en önemli haber alma kaynaklarından birine dönüştüğü aşikar.

Ogilvy&Mather Singapur, ilk önce Twitter‘dan duyurulup dalga dalga bir depreme dönüşen üç önemli olayı ve olayların yayılma hızını ve gücünü sismograf çıktılarına yansıyan deprem dalgalarına benzeterek görselleştirmiş. Bu dalgaların taradığı alanın içinde ise olaya dair yaşanılanların illüstrasyonları bulunuyor.

Görsellerde yer alan haberlerden biri 2008 yılındaki Çin depremi. Bir vatandaşın “Beijing’te deprem mi oluyor?” diye hakkında attığı ilk tweet’i başlangıç noktası olarak alınıp, haberin bir anda nasıl hızla yayıldığını giderek yükselen dalga boyları ve etki alanlarıyla görsel hale getirilmiş.

Diğer görselerde ise; Kate Middleton’ın ilk bebeğini dünyaya getirmesi ve Usame Bin Ladin’in son sığınağına düzenlenen operasyon haberlerinin yayılması çalışılmış.

Künye:

Ajans: Ogilvy, Singapur
Üst Yaratıcı Yönetici: Eugene Cheong
Üst Yaratıcı Yönetmen: Melvyn Lim
Yaratıcı Yönetmen: Shawnn Lai
Sanat Yönetmeni: Loo Yong Ping
Yazar/Planlama: Sonal Narain
İllüstratör: Simon Prades
Yapımcı: Alvin Chin

Görsel; adsoftheworld