Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’nin Data Şirketi Trendbox, 70’ten Fazla İlde Perakende Sektörünün Kalbinde!

Türkiye’nin Data Şirketi Trendbox, 70’ten Fazla İlde Perakende Sektörünün Kalbinde!

Anlık veri toplama ve işleme yetenekleri ile perakende sektörüne hizmet sunan Trendbox, Türkiye İş Bankası Workup Girişimcilik Programı’nın bir parçası.

Geleneksel perakende satış noktalarından toplanan verileri anlık olarak analiz ederek alınacak aksiyonlar için detaylı içgörüler sunabilen Trendbox, birçok büyük perakende firması ile birlikte çalışıyor. Girişim, Türkiye’nin haricinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Irak’ta da hizmet veriyor.

Türkiye İş Bankası ve Hackquarters iş birliği ile hayata geçirilen Workup Girişimcilik Programı’nın 12. dönemine seçilen Trendbox, kullanıcılarına sunduğu içgörülerde yapay zekadan gücünü alıyor. Makine öğrenimi ile harmanlanmış yapay zeka, perakende satış noktalarından gelen verileri işleyerek tek bir panel üzerinde kapsamlı analizler sunuyor.

Trendbox Genel Müdürü Ozan Tezer,  şirketin başarısını şöyle açıklıyor: “Hackquarters ve Workup iş birliği ile yürütülen programın 12. dönem girişimi olarak destek almaktan mutluluk duyuyoruz. Bu da büyüme ve vizyonumuzu geliştirmemizde önemli bir rol oynuyor.”

Perakende kanallarındaki satış trendleri hakkında içgörüler sunan Trendbox, geleneksel satış yönetimi ve stok kontrolü süreçlerini optimize ederek çok daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanmasının önünü açıyor. Aynı zamanda sunulan trend ürünlerin gerçek zamanlı veri analizleri ile doğrudan hedefe yönelik pazarlama stratejilerinin geliştirilmesine katkı sağlanıyor.

Trendbox ne gibi özellikler sunuyor?

Fiyat Takip Raporu

Sektörde faaliyet gösteren şirketler için özel olarak hazırlanan rapor; ürün fiyatlarından rekabet analizine, tüketici taleplerinden pazar trendlerine kadar birçok farklı detayı içerisinde barındırıyor.

Zamana yayılan fiyat değişikliklerini takip ederek, pazarın nabzını tutarak rekabetçi ortamlarda fiyat stratejilerini optimize etme ve karar alma süreçlerini iyileştirme fırsatı sunuyor. Rapor içerisinde yer alan detaylar arasında haftalık/aylık fiyat trendleri, saatlik fiyat değişimi, bölge/il/ilçe analizleri gibi bölümler yer alıyor.

Sepet Analizi

Müşterilerin alışveriş sepetlerine ekledikleri ürünleri ve birlikte satın aldıkları ürünleri analiz eden sistem, pazarlama stratejilerine hedef belirleyebiliyor. Ortalama sepet tutarı, sepette rakip analizi, en çok tercih edilen ürünler gibi detaylar tek bir panelde bir arada sunuluyor.

Saha & Veri Analizi

TrendPos yazılımı ile entegre bir şekilde çalışan Saha & Veri Analizi, Trendbox’un iş birliği gerçekleştirdiği perakende satış noktalarında dijital anketler gerçekleştiriyor. Anketlerden gelen bilgileri anlık olarak analiz eden sistem, hızlı ve anlık geri bildirim toplanması konusunda önemli bir avantaj sağlıyor. Gelen geri bildirimler, Trendbox’un sistemlerinde işlenerek kullanıcılara detaylı içgörüler sunuluyor.

Bülten

Analiz ve Veri Bülteni ile perakende dünyasındaki gelişmeleri kullanıcıları ile buluşturan girişim, sunduğu bültende kapsamlı kategori analizi, içgörüler, stratejik planlamalar ve kategori bazında pazar değerlendirme gibi detaylar barındırıyor.
Anadolu Efes, Coca Cola Company, Unilever, Jacobs, JTI, Adel gibi ülkemizde de yer alan firmalara hizmet veren Trendbox, 2024’te Gürcistan ve Kazakistan’da da perakende sektörünün gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.

Görsel: Trendbox