Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tui, Kriket Seyircilerini Kendi Taraftarı Yapıyor

Tui, Kriket Seyircilerini Kendi Taraftarı Yapıyor

Yeni Zelanda'lı bira markası Tui, toplamda 1.200.000 NZD ödül dağıtıyor.

Blackcaps lakaplı Yeni Zelanda milli takımının resmi bira markası olan Tui, aynı zamanda Yeni Zelanda’nın da en meşhur ve kaliteli bira markası.İzlemekten zerre haz duymadığım ancak konumu itibari ile Avustralya Açık Tenis Turnuvası ve Rugby maçları dışında hiç bir spor müsabakasını canlı olarak izleyemediğimiz Yeni Zelanda’da mecburen bir kaç kere kriket maçlarına maruz bırakıldım. Yeni Zelanda kriket takımının forma rengi siyah olmasına rağmen 3 kere üst üste tribünlerde turuncu rengin çoğunluğunu görünce araştırmaya başladım ve işin içinden Tui birası çıktı. Şöyle ki;

Tui, Yeni Zelamda’da düzenlenen ANZ Uluslararası Kriket Turnuvası maçları sırasında kendi üretimi olan Tui t-shirtlerinden “30 NZD ödeyerek satın almanız” ve bu t-shirt ve maç girişinde alabileceğiniz boyun askısı ile maça gelerek, kriket maçlarında sıkça taraftarın bulunduğu bölgeye atılan topu tek eliniz ile yakalamanız halinde 100.000 Yeni Zelanda Doları hediye ediyor.

1.200.000 NZD ödül dağıtmayı planlayan Tui, bu işten büyük karla çıkacağa benziyor. Çünkü turnuvanın sona ermesine 3 maç kalmışken sadece 2 kişi topu bu şekilde yakalayabildi. Üstelik 2. yakalayışı yapan kişinin boyun askısı olmaması tartışmaları dahi ülke gündemini 1 gün boyunca meşgul etmeye yetti.

İşte o yakalayış:

Yeni Zelanda’da büyük yankı uyandıran kampanyanın etkisini ise kriket maçlarında gün be gün artan turuncu t-shirtlü taraftarların sayısı ile ölçmek mümkün.

Kampanyanın tanıtım videosu:

Ve ilk 100.000 NZD’lik yakalayış: