Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tribeca Film Festivali’nde Hikaye Anlatıcılığı ve İnovasyon İçin Özel Alan

Tribeca Film Festivali’nde Hikaye Anlatıcılığı ve İnovasyon İçin Özel Alan

Teknoloji ve inovasyon konusundaki tavrıyla öne çıkan Tribeca Film Festivali, 15. yılı şerefine Festival Hub alanı yaratarak deneysel sunumlar yapacak.

Tribeca Film Festivali, film üretiminin yenilikçi yöntemlerini takip ederek alternatif süreçleri de destekleyen modeliyle dikkat çekiyor. 2013’te Vine Filmleri Yarışması ve geçtiğimiz yıl da sanal gerçeklik destekli film üretimi çağrısı yapan festivalin yaratıcılık alanındaki çizgisi de kolayca anlaşılabiliyor. Tribeca’nın yenilikleri arasında 2007’de cep telefonuyla çekilen ilk film yarışması ve 2012’de sanal gerçeklikte film gösterimi gibi zamanının ötesindeki çalışmalar dikkat çekiyor.

2016 yılında ise Tribeca Film Festivali, 15. yılı şerefine festivalin ortasına Festival Hub isimli kocaman bir alan kuracak. Festival Hub‘ın temel amacı ise katılımcılara deneyimsel ve deneysel hikaye anlatımı sürecini yaşatabilmek.

Tribeca Film Festivali’nin daimi gayeleri arasında hikayenin ne anlattığı kadar nasıl anlattığı da bir o kadar önemli olduğu için bu yılın temel kurgusu bu amaca hizmet edecek. Alan içerisinde sanal gerçeklik projeleri, interaktif yerleştirmeler, filmler ve seminerler bulunacak. Festival Hub‘ın temel konuları ise; Storyscapes, DEF CON ve Mr. Robot imzalı Hacked, Sanal Gerçeklik, Sanal Atari Deneyimi, Games for Change serisinden oluşuyor.

Tribeca Film Festivali’nin yaptığı inovasyonlara özel olarak hazırlanan sayfasından geçmiş festivallerdeki çarpıcı konseptleri inceleyebilirsiniz.



Görsel; Tribeca