Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota’dan Yeni Corolla Garage

Toyota’dan Yeni Corolla Garage

Corolla modelinin tarihi köklerini müzikle birleştiren başarılı bir Facebook uygulaması.

Facebook uygulamalarına biraz mesafeliyim. Binbir emeklerle hazırlanan bir çok oyun ve uygulamanın, Facebook’un kakafonik dünyası içinde kaybolabileceğine ve hedef kitlesinden ziyade bambaşka kitlelerce kullanılacağına inanıyorum. Özellikle karmaşık kurgulu oyun ve uygulamalar, deneyim yaşatmaktan çok günlük hayatta daldan dala atlayan ve dikkatini 2 dakikadan uzun bir konuya veremeyen tüketici için çok yorucu olabiliyor.

Bu önyargılarıma rağmen denediğim ve beğendiğim uygulamalar olmuyor değil. Bir süredir dijital iletişimi dikkatimi çekmekte olan (Auris işi gibi) Toyota’dan yine güzel bir proje geldi. Bu defa konumuz otomotiv dünyasının efsane modeli Corolla! Corolla, aynı isimle en uzun süredir satışta olan otomobil modeli. Bu da onu tüm otomobil modelleri arasında benzersiz bir konuma oturtuyor. Peki dijitalde vakit geçiren ve geçmişle çok ilgilenmeyen bir kitleye Corolla’nın 1966’dan beri satışta olan modellerini nasıl tanıtıp sonucu yeni lansmanı yapılan Yeni Corolla’ya bağlarsınız?
Toyota’nın ajansı Komputer de bağlamı müzikle çözmüş. Basit ve hızla oynanabilen (sayfayı beğenmenizi şart koşup tadınızı kaçırmadan) bir oyun yapılmış: Yeni Corolla Garage

Oyunda sırasıyla tüm Corolla modellerini o yılın müzik hitleriyle eşleştirmeniz gerekiyor. Şarkıları dinleme opsiyonu da var (Grooveshark’a yönlenerek). Tek bir oyunda 3 yanlış yanıt hakkınız var, ancak tekrar başlama hakkı sınırsız. Küçük bir kağıda not alarak kısa sürede doğru yanıtları büyük bir keyifle bulabilirsiniz. Ben de öyle yaptım.
Projenin ödülü de mekanizmasına ve mesajına uygun: iTunes’dan 50 liralık hediye çekleri veriliyor. Kazanmak için 50 kişide bir olmanız gerekli (50, 100, 150. gibi).