Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota Corolla’nın şoförleri

Toyota Corolla’nın şoförleri

Yeni Toyota Corolla’nın tecrübeli pilotları aradığı meraklandırma çalışması (teaser’ın Türkçesi) ve bu çalışma sırasındaki tökezlemesi Bigumigu’da anında haber olan kampanyalardan biriydi.

Yeni Corolla lansmanının özeti şöyle oldu: pilot aranırken biraz film gösterildi, ufak ilanlar verildi, sonra pilot tamamen çöpe gitti ve tam sayfa “yeni nesil Corolla” ilanları verildi. Sonra kullananların deneyimlerini anlattığı ilan ve şimdi de sıra deneme sürüşü yapana şoförlü bir Corolla’yı 15 gün kullanma şansı veren kampanyanın ilanlarına geldi. Bu noktada hemen bu son kampanyanın ilanına ve bu ilanın şoför oyuncusuna bir göz atalım:

Buraya kadar çok da Biguluk bir durum yok aslında. Türkiye’de tutarlı iletişim lansmanlar sırasında aradığımız şeylerden birisi değil hala. Bu tarz yön değiştirmeler, ufak hedef sapmalar bize normal geliyor. Bu haberin yapılmasını sağlayan detay ise yukardaki ilandan bir hafta sonra yayınlanan aynı ilanda gizli. Bakın otomobilin rengi ne olmuş, daha da önemlisi şoförümüz nasıl değişmiş:

Burada ilk dikkat çeken şoförün kilo verip gençleşmesi. Sonra bir de kafasındaki şapkanın büyüklüğüne bakarak “tutarlı iletişim” adına pilotluğa gönderme yaptığını iddia edebilir miyiz? Neden olmasın.

Sabah gazetesinden Nuran Yıldız’ın ikinci ilandan bir gün önce -ya da aynı gün, emin değilim- şu yazıyı yazmış olması da ilginç bir tesadüf olarak kayıtlara geçti tabii ki.