Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TippExperience 2: Avcı Ve Ayının Zaman Yolculuğu

TippExperience 2: Avcı Ve Ayının Zaman Yolculuğu

İki yıl önce BIC Group’un markalarından biri olan Tipp-Ex için hazırlanan Hunter Shoots a Bear ( Avcı Ayıyı Vurur) isimli kampanyayı hatırlarsınız.

Filmde avcı bir arkadaşıyla sohbet ederken, ormandan gelene ayıyı vurmak zorunda kalır. Arkadaşı ayıyı vurması gerektiğini söylerken avcı bunu yapmak istememektedir. Bu noktada ekrana iki seçenek çıkar ve siz hangisini seçerseniz film o şekilde ilerler. Her iki seçenekte de ayıyı vurmak istemeyen avcı yandaki Tipp-Ex reklamından aldığı şerit Tipp-Ex ile video başlığındaki “shoots” (vurur) kelimesini siler. Silinen kelime yerine bir kutucuk belirir ve sizin seçtiğiniz kelimeler doğrultusunda reklam ilerler. Çok ses getiren ve 50 milyondan fazla izlenen video pek çok da ödül kazanmıştı.

2012’ye geldiğimizde ise kampanyanın 2. videosu yayınlanır. 

Bu sefer avcı ile ayımız doğum günü kutlamaktadır. Fakat ortada bir sorun vardır. İkilimize meteor çarpmak üzere ve doğum gününü mahvetmek üzeredir. Bundan kurtulmalarının tek yolu, diğer aplikasyondan Tipp-Ex’i alıp tarihi silmeleri ve sizin tarihi yeniden yazmanız. İkilimizin hikayesi bu şekilde başlar. Gerisi ise istediğiniz tarihi yazıp olanları izlemekten ibaret.

Fikir olarak çok başarılı bir çalışma. Ürünün vermek istediği mesajı mükemmel bir şekilde anlatan video kullanıcıları filmde tutmak konusunda da üstün bir başarı gösteriyor. Böyle kampanyalara şapka çıkarmamak mümkün değil!