Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tığ İşi Fantastik İskeletler

Tığ İşi Fantastik İskeletler

Caitlin McCormack, tığ işi iskeletlerden oluşan çalışmalarına yenilerini ekledi.

Caitlin McCormack, tığ işiyle şaşırtıcı çalışmalar yaratmaya devam ediyor. Daha önce tığ işi hayvan iskeletleriyle radarımıza takılan sanatçı, son dönemde üretimini biraz daha çeşitlendirmiş. Hayvanların yanı sıra insan iskeletlerine, şeytan ve iki başlı yarasa iskeleti gibi fantastik yaratıklara da yer vermeye başlamış. Hatta yeni çalışmaları arasında, yapımı 8 ay sürmüş bir sandalye bile var.

Sanatçı atık malzeme kullanıyor

Philadelphia’da çalışmalarını sürdüren McCormack, atık tekstil iplerini kullanıyor ve bunları bir tür tutkalla sertleştiriyor. İşlerini daha görünür olmaları amacıyla siyah zemin üzerinde sergiliyor ve kırılgan olduklarından bazılarını cam fanuslarda korumaya alıyor. Klasik tığ işindeki gibi derli toplu bir görünümden ziyade formlar, dışarı taşan ipleriyle birer eskiz havasındalar.

Sanatçının, yeni çalışmaları geçtiğimiz haftalarda Lazarus Taxa başlığıyla Paradigm Gallery + Studio’da sergilendi. Lazarus Taxa, fosil kayıtlarına göre ortadan kaybolan ve yeniden ortaya çıkan türleri ifade eden paleontolojik bir kavram.

Bloodbeast, gettin ready to head to Germany ?????

A post shared by Caitlin T. McCormack (@mister_caitlin) on

Görsel: Instagram